Noticia del diari digital e-noticies

La direcció de l’Hotel Tamariu ha penjat dues notes informatives, en castellà i català, on explica els motius que els han portat a retirar les taules que ocupaven part del carrer. En aquesta nota es denuncia que “en compliment de l’acta del Servei Provincial de Costes a Girona del darrer 26 de juliol”, “ens veiem en l’obligació de retirar l’ocupació il·legal que manteníem amb taules i cadires en aquesta zona i que eren el nostre servei de bar”. Tot i que per part de l’Hotel s’havia intentat “prèviament aconseguir l’ocupació legal d’aquest espai, a través d’una petició formal a l’esmentat Servei de Costes, aquesta se’ns havia denegat, per la qual cosa seguíem (igual que la resta d’establiments de la cala) ocupant il·legalment aquest espai”.

A la nota s’apunta que “davant l’amenaça d’un expedient sancionador en cas de seguir ocupant, no tenim cap altra opció, tot i que va en contra de la nostra voluntat i de tota lògica”. Prèviament, funcionaris del govern central havien ordenat la retirada de les taules de l’Hotel Tamariu, en aquesta localitat de la Costa Brava, “sota amenaça d’una multa de 60.000 euros”, segons assegura el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona, Enric Canela, en un article enviat a e-notícies. “Anem ara més de 300 km enllà a l’illa de Mallorca, a Son Servera, a la costa dels Pins. Allà un ciutadà, Pedro J. Ramírez, director del diari El Mundo i reconegut poder fàctic, gaudeix d’una piscina feta en terrenys de domini públic. Piscina amb terrassa, embarcador i solàrium. Piscina d’ús privatiu gràcies als favors del govern del senyor Aznar. Amb l’entrada al govern de l’autodefinit progressista govern del PSOE molts vàrem creure que la llei s’aplicaria en benefici de tots els ciutadans i es restituiria el domini públic per a ús general. Gran error: amb una decisió que podria passar a tots els manuals d’ètica jurídica, el Ministeri de Medi Ambient va legalitzar al juliol els 350 metres quadrats on hi ha el complex amb la piscina. Raó: el ciutadà Ramírez és un personatge públic amenaçat. La construcció de piscines a les costes en terrenys públics podria ser una eina molt útil contra l’amenaça del terrorisme”.

Llegir-ho a e-noticies

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació