Notícia de Telenotícies de TVC

La Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, formada per diverses assemblees i sindicats, ha obert una setmana de mobilitzacions contra l’anomenat “procés de Bolonya” d’integració en l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Sota el lema “Ens despullem per la pública”, un grup de nois i noies s’han tret la roba i s’han tapat la cara amb màscares davant de la seu del Departament d’Educació. Els convocants creuen que el pla d’integració europeu suposarà la privatització de la universitat. Les mobilitzacions culminaran amb diverses manifestacions en ciutats d’arreu.

Amb el lema “Ens despullem per la pública” els universitaris s’han tret la roba i s’han tapat la cara amb màscares davant de la seu del Departament d’Educació la Via Augusta de Barcelona i, ajudats pel sol del migdia, han aguantat durant uns minuts en silenci una pancarta reivindicativa contra el “procés de Bolonya”. D’aquesta manera, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública ha obert una setmana de mobilitzacions contra el procés d’integració en l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior que culminarà amb manifestacions arreu del país.

L’acte ha estat una denúncia del que els sindicats consideren falta de participació dels estudiants en el procés. Els joves creuen que el pla suposarà la privatització de la universitat i la marginació dels estudiants amb menys mitjans econòmics.

Justament ara fa un any, milers d’estudiants ja es van manifestar pel centre de Barcelona contra els plans d’integració europea. En aquella ocasió, al final de la manifestació grups de radicals es van enfrontar amb la policia i hi va haver dotzenes de detinguts.

Llegir-ho a Telenotícies de TVC 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació