Notíca publicada a Nació Digital el 14 de novembre de 2006

El Barcelona Supercomputing Center, Centre Nacional de Computació ha augmentat la capacitat de càlcul del superordinador MareNostrum, que se situa als 94,21 Teraflops (bilions d’operacions per segon), una potència que dobla la seva capacitat anterior, que era de 42,35 Teraflops. La operació realitzada sobre el MareNostrum ha suposat augmentar de 4.812 a 10.240 els processadors, fet que el situa de nou com el més potent d’Europa, fita que ja havia aconseguit el novembre de 2004.

A més, ocupa la cinquena posició en la llista dels 500 superordinadors més potents del món segons la llista Top500 (www.top500.org).

Fins ara, MareNostrum s’ha utilitzat per donar suport a 200 projectes d’investigació de Ciències de la Vida, Biomedicina, Química, Ciències dels Materials, Física, Enginyeria, Ciències de la Terra i Astronomia i Espai. Entre d’altres, les aplicacions pràctiques han estat l’estudi de l’impacte i conseqüències del canvi climàtic a Europa o la simulació de la formació de l’Univers.

Les característiques tècniques del nou MareNostrum són un rendiment màxim de 94,21 Teraflops, amb 10.240 processadors IBM PowerPC 970 Mp 2,3 Ghz, compta amb 20 TB de memòria principal i més de 300 Tb d’espai d’emmagatzematge. Funciona amb la distribució SuSe de GNU/Linux. Podeu trobar més informació al web del Barcelona Supercomputing Center.

Llegir-ho a Nació Digital

Llegir-ho a VilaWeb

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació