Notícia publicada a VilaWeb el 15 de novembre de 2006

Impulsada per l’economista Andreu Mas-Colell, començarà amb cinc màsters en anglès

Aquest migdia s’ha presentat oficialment la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE), una institució acadèmica amb ambició de ser a primera línia internacional en l’àmbit de les ciències socials i l’economia. El president i màxim impulsor de la Barcelona GSE és Andreu Mas-Colell, catedràtic d’economia de la UPF i ex-conseller d’Universitats i Recerca de la Generalitat. El projecte té l’aval de deu premis Nobel d’Economia.

Inici de curs: setembre de 2007

Mas-Colell ha explicat que un dels objectius de la Barcelona GSE és convertir-se en el referent del sud d’Europa en estudis graduats d’Economia. Els quatre elements que ho han de fer possible són l’excel·lència acadèmica, un entorn favorable, uns preus competitius i una estructura dinàmica i flexible. Segons Mas-Colell, ‘Barcelona no és capital d’estat, però pot ser capital d’estudis’. El període de matriculació a la Barcelona GSE s’obrirà el mes de desembre i els cursos començaran el setembre de l’any que ve. Els cursos, sempre en llengua anglesa, seran d’un any de durada i costaran entre 10.000 i 12.000 euros. Mas-Colell ha explicat que els màsters seran ‘finalistes’, és a dir, adreçats a persones que es volen incorporar al món laboral, tot seguint l’esperit dels nous postgraus europeus.

La previsió és de començar amb aquests cinc màsters: ‘Master in Economics’, ‘Master in Finance’, ‘Master in Corporate and Public Regulatory Law’, ‘Master in Competition and Market Regulation’ i ‘Master in the Economics of Science and Innovation’. Els dos primers ja formen part de l’oferta acadèmica de la UPF, amb una àmplia reputació internacional, i passaran a ser màsters conjunts Barcelona GSE-UPF. L’objectiu és oferir quinze màsters d’aquí a cinc anys.

L’aval de deu premis Nobel

Darrere la Barcelona GSE hi ha el Departament d’Economia i Empresa de la UPF, el Departament d’Economia i d’Història Econòmica de la UAB, l’Institut d’Anàlisi Econòmica (IAE) del CSIC i el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI). El professorat de la Barcelona GSE serà d’aquests centres, però també hi haurà professors convidats del país i de l’estranger. Les classes es faran al campus de la UAB i de la UPF. Es preveu que la majoria dels estudiants seran de procedència internacional. Els dos programes de doctorat en Economia de la UAB i la UPF tenen més d’un 90% d’estudiants de fora. L’ambició de la Barcelona GSE és arribar a tenir un centenar llarg d’estudiants el proper curs i entre 400 i 500 d’aquí a cinc anys. El límit d’estudiants per màster se situa entre 20 i 40.

A més de les institucions acadèmiques, cinc entitats privades donen suport econòmic a la Barcelona GSE: el Grup Agbar, Banc Sabadell, Caixa Catalunya, La Caixa i la Fundació FemCAT. El patronat, que s’ha reunit avui a Barcelona, ha nomenat president d’honor el comissari europeu d’Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, i director general el politòleg Eduard Vallory. També ha nomenat un Consell Científic de vint-i-vuit membres, entre els quals hi ha deu premis Nobel d’Economia. El president d’aquest Consell serà Hugo Sonnenschein, de la Universitat de Chicago.

Llegir-ho a VilaWeb

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació