Enric I. Canela

L’acció continuada de CiU en aquests darrers mesos ha permès que avui al Congrés, en resposta a una pregunta del portaveu de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, sobre els suports amb què comptava el govern per aprovar la reforma de la llei orgànica d’universitats (LOU), que es troba en fase de tramitació parlamentària, el president Rodríguez Zapatero digués que el govern retira el recurs d’inconstitucionalitat que havia presentat el govern del PP i que el del PSOE s’havia negat sistemàticament a retirar.

Ja en la presentació de l’avantprojecte de la LOU al Ple del Consell de Coordinació Universitària del 29 de maig de 2006 vaig manifestar a la ministra d’Educació i Ciència la necessitat de corregir aquests aspecte. Posteriorment en diferents reunions i escenaris, tant la diputada Mercè Pigem com jo mateix hem mantingut que la retirada del recurs era imprescindible per al suport de CiU a la reforma de la LOU.

Avui en el Ple del Congrés Josep Antoni Duran i Lleida ho ha plantejat com a condició sine qua non per parlar del suport de CiU a la reforma de la llei orgànica d’universitats, la LOU. Duran i Lleida ha indicat “Si realment el govern vol comptar amb el suport de CiU nosaltres situem com a condició prèvia que el govern retiri el recurs d’inconstitucionalitat que l’anterior govern del PP va interposar contra la llei universitària elaborada pel Parlament de Catalunya”. Ha afegit que la retirada del recurs d’inconstitucionalitat és una condició necessària, però no suficient, ja que el projecte de reforma de la LOU ha de corregir alguns aspectes que envaeixen competències del nou estatut català. Rodríguez Zapatero ha dit “Li puc confirmar que el govern retirarà aquest recurs d’inconstitucionalitat a la llei d’universitats aprovada pel Parlament de Catalunya”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació