Notícia de Telenotícies de TVC del 22 de novembre de 2006

Trobar feina és el gran repte d’un estudiant quan acaba la universitat. No és fàcil. I encara menys trobar un lloc que s’adapti a les preferències dels llicenciats. Per això, a la Universitat Pompeu Fabra ja fa dos anys que intenten ajudar els alumnes amb una fira on les empreses es poden posar en contacte directament amb els aspirants. Com a mínim, es pot fer un primer contacte que ajudi a obrir portes. Els llicenciats més buscats per les empreses són els d’Economia i Empresarials, que acumulen el 30% de l’oferta; seguits dels de Dret i els informàtics i “telecos”, amb un 20% de les ofertes per cadascun. Per darrere, Biologia, Humanitats, Ciències Polítiques, i, a la cua, Periodisme.

Els estudiants dels últims cursos de la Universitat Pompeu Fabra han sortit de classe per dedicar-se a la que d’aquí a pocs mesos serà la seva principal ocupació: buscar una feina. Una trentena d’empreses han plantat paradeta a la Fira UPFeina, que per segon any consecutiu busca acostar el món professional als universitaris. Uns joves per als quals sembla que el sou no és encara el principal incentiu.

En aquest sentit s’expressa una estudiant d’Economia, Henar de Pablo, que afirma: “El sou és important perquè busco ser independent econòmicament, però trobo que és més important aprendre”. Coincideix plenament amb Jorge Cabero, estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses, que opina que en sortir de la universitat el més important és “fer currículum”.

Cada cop són més les universitats que organitzen aquest tipus de jornades a mitjans de curs. El seu èxit demostra que les empreses confien en la preparació dels llicenciats, tot i que hi reconeixen deficiències importants. En aquest sentit, Susanna Gil, del Departament de Selecció de Personal del Grup Danone, ha reconegut que “potser en el tema dels idiomes encara caldria esforçar-s’hi una mica”, però que en general “sí que surten ben preparats”.

L’any passat, a la UPFeina s’hi van deixar uns 2.000 currículums i bastants van arribar a bon port. La Marta Puig, per exemple, acabada de llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses, va trobar feina, la seva primera feina, en una consultora. A la fira d’ocupació va trobar la seva primera oportunitat, però reconeix que en ser una gran empresa va haver de “perdre-li una mica la por”.

Llegir-ho a Telenotícies de TVC

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació