Enric I. Canela

Segons escriu la redacció del diari AVUI del 26 de novembre de 2006, alea jacta est, la universitat i la recerca passaran al macrodepartament d’Indústria, Comerç, Turisme, Universitats i Investigació. És a dir, si fossin certes les notícies del diari AVUI, ens trobaríem amb el menystenim de la universitats i la recerca en el nou organigrama governamental, risc del que ja he parlat dues vegades en aquest mateix bloc (El repartiment del poder: No és això companys, no és això el 15-11-2006 i El superdepatament el 22-11-2006), en base a les notícies que anaven apareixent als mitjans de comunicació i a informacions obtingudes personalment. Aquest seria un autèntic pas endarrera respecte al que avui representa la Societat del Coneixement al món desenvolupat. No tot és gestió, la imatge que es dóna del que cada cosa representa és també important. Això si, sembla que el nou govern cercarà les complicitats dels rectors de les universitats públiques. Es conformaran els rectors? Cediran? O defensaran públicament el que representen la universitat i la recerca? Ara la pilota la tenen ells.

Deixant de banda per un moment la política, voldria recordar que, al meu parer i seguin el que diu el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, hauria de ser recerca i no investigació. Recercar és Cercar amb tota cura i atenció per trobar o descobrir alguna cosa d’interès científic, històric, mèdic, etc; investigar, mentre que investigar és Encercar, cercar de descobrir o conèixer alguna cosa indagant i examinant atentament tot vestigi, tot indici, etc. També les paraules podrien anar d’acord amb la rebaixa. Potser investigació és més proper a Espanya?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació