Enric I. Canela

Avui he tingut l’oportunitat de llegir l’últim comentari que ha escrit en el seu bloc Les intencions mecàniques en Joan Arnera. A banda d’amables comentaris que li agreixo sincerament, comenta que he enllaçat el seu bloc al meu. Si ho he fet és perquè els seus comentaris són excel·lents, comparteixo gairebé sempre la seva visió política i recomano la seva lectura. Pertanyem al grup de gent que edita un bloc de continguts sobiranistes i que tenim com a objectiu el ple desenvolupament de la nació catalana.

No fa gaire vaig decidir escriure un bloc d’aquestes característiques, si bé centrant els continguts en els àmbits en els que considero que puc aportar alguna cosa: la universitat, la recerca i la societat de la informació.

Un de les meus objectius és en fer un bloc útil a tots aquells que viuen o volen viure en la Societat del Coneixement. Als que volem que Catalunya entri plenament en la Societat del Coneixement i també als que pensem que això és la clau per la sobirania nacional.

Al segle XXI la Societat Industrial ha de deixar pas a la Societat del Coneixement. Ha d’incorporar la gestió del coneixement a tots els àmbits inclosos els industrials. No vol dir tancar la indústria, vol dir transformar-la i centrar-la en la producció de béns d’alt valor afegit i no en la mà d’obra barata. Els països líders són els que han aportat més fermament per la Societat del Coneixement.

Al meu parer, la defensa únicament identitària no podrà mobilitzar un país en el que una gran part de la població no té el sentiment nacionalista, menys encara ara quan tenim un govern que no és nacionalista.

La clau de la transformació nacional rau en demostrar que és a través d’aconseguir que els centres de decisió econòmica, i del control de les infraestructures i de la fiscalitat que es pot assolir un desenvolupament econòmic més gran i  la màxima inversió en polítiques socials i en benestar social.

I això és el que jo vull. Que Catalunya sigui sobirana i líder en l’economia del coneixement.

2 respostes a “Societat del Coneixement i sobirania nacional”

  1. a 04 des. 2006 a les 3:32 David

    M’afegeixo a les felicitacions d’en Joan Arnera al teu bloc. Si hi entro sovint és perquè hi trobo informació interessant. Potser serà per a minories, però al capdavall el que és important és que sigui interessant.

  2. a 04 des. 2006 a les 7:00 enriccanela

    Moltes gràcies David. L’objectiu és aquest. A veure si tindrem èxit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació