Enric I. Canela

En el resum dels Acords de Govern del Consell Executiu de la Generalitat del 5 de desembre es pubvlica que s’han fet, entre altres, els següents nomenaments:

Blanca Palmada Félez, secretària d’Universitats i Recerca

Nascuda el 1963 a Banyoles (Pla de l’Estany).

És professora titular de Filologia Catalana a la Universitat de Girona, adscrita al Departament de Filologia i Filosofia. És màster en Lingüística Teòrica i doctora en Filologia Catalana per la UAB.

La seva activitat acadèmica va començar el 1986, a la Facultat de Lletres de la UAB. El 1991 va presentar la tesi La fonologia del català i els principis actius, i va fer una estada de recerca a la Universitat de Califòrnia-Santa Cruz. El 1992 es va incorporar a la UdG, i en aquesta universitat ha estat directora del Departament de Filologia i Filosofia (1993-1996), coordinadora de COU-PAAU (1996-1999), responsable d’Accés a la Universitat (1999-2002) i vicerectora de Docència (2002-2005). Tambéha dirigit el Laboratori de Fonètica.

Ha desenvolupat diversos treballs de recerca en els camps de la lingüística teòrica, d’una banda, i de la fonètica i la fonologia del català, de l’altra. Ha participat en projectes de síntesi de la parla, adquisició de la fonologia, fonètica forense i anàlisi de patologies en llengua parlada.

Francesc Xavier Hernández Cardona, director general de Recerca

Nascut el 1954 a Barcelona

Llicenciat en Filosofia i Lletres, Secció d’Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona (1978). Doctor en Història per la Universitat de Barcelona (1993) amb la tesi La Història de Catalunya a l’Ensenyament Primari i Secundari, 1975-1990, i catedràtic de Didàctica de les ciències socials de la Universitat de Barcelona (2003). Ha estat director general de Recerca en el període 2003-2006.

També ha estat coordinador dels projectes de disseny curricular de Primària i Secundària, de Medi Social i Cultural, i de Ciències Socials de la Reforma Educativa de la Generalitat de Catalunya (1984-1992). A més, ha desenvolupat activitats d’innovació i recerca en el camp dels llibres de text.

Ha estat l’impulsor de diversos treballs d’innovació i recerca en el camp de la iconografia històrica i, ha participat en experiències singulars d’arqueologia experimental com els de la Ciutadella Ibèrica de Calafell (1992-1994). També ha estat coordinador del projecte històric i museològic del Museu d’Història de Catalunya 1994-1996.

Mª Àngels Cabasés Piqué, secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya

Nascuda el 1963 a Lleida

És doctora en Economia per la Universitat de Lleida.

Ha estat degana de la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida i professora titular d’universitat de la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida.

És membre del departament d’Economia Aplicada i ha estat cap d’estudis de Ciències Empresarials, Ciències del Treball i Administració i Direcció d’Empreses. Ha encapçalat diversos projectes de recerca en l’àmbit de l’anàlisi estadística i l’economètrica aplicada a l’economia regional. És membre de l’equip que elabora el Pla Director de la Docència a la Universitat de Lleida, i experta en els aspectes docents del desenvolupament de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Manca el director general d’universitats? o seguirà Josep Anton Ferré i Vidal? Déu ho vulgui, que no improvisin més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació