- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

CiU vota a favor del Projecte de Llei d’Universitats després d’incorporar un paquet d’esmenes que milloren substancialment el text

De la nota de premsa de CiU  [2]

Mercè Pigem, diputada de CiU al Congrés, aconsegueix incorporar un conjunt de propostes que atorguen més autonomia a la Universitat i un model de més qualitat, a més d’obtenir més garanties de respecte de les competències autonòmiques i, en concret, del nou Estatut de Catalunya.

La Portaveu d’Educació i Ciència del Grup Parlamentari Català (CiU) en el Congrés dels Diputats, Mercè Pigem, ha votat a favor del dictamen del Projecte de Llei que modifica la Llei d’Universitats, que es va aprovar el 30 de novembre a la Comissió d’Educació i Ciència de la Cambra Baixa, després d’introduir un paquet d’esmenes que “milloren substancialment” el text inicial.

Entre les esmenes que ha incorporat CiU al Projecte de Llei, algunes de textuals i altres de transaccionades amb el PSOE, destaquen:

1. – Un paquet d’esmenes del Grup Català que incorporen un major reconeixement de l’autonomia universitària, i un model més proper a la Universitat europea i de qualitat. En aquest sentit:

2. – Les esmenes de CiU introdueixen així mateix un major respecte a les competències de les Comunitats Autònomes, i a l’adaptació al nou Estatut d’Autonomia de Catalunya de la Llei d’Universitats (LOU). En aquest sentit, les esmenes de CiU estableixen el següent:

A més d’aquestes esmenes aprovades existeix el compromís que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va adquirir amb el Grup Parlamentari Català de retirar el recurs d’inconstitucionalitat que va interposar l’Executiu del PP contra la LUC (Llei d’Universitats Catalana), tal com va anunciar Sabater al Portaveu de CiU en el Congrés, Josep A. Duran i Lleida, en el Ple del Congrés de la passada setmana.