Enric I. Canela

Alguns mitjans han valorat els resultats provisionals de la darrera enquesta de l’INE, que ja vaig introduir en aquest bloc.

El Periódico diu que Espanya encara és el quart país per la cua d’Europa en despesa en R+D i encara és lluny de la mitjana comunitària que se situa en l’1,86% del PIB. La Vanguardia ens diu que Madrid supera a Catalunya en despesa en R+D gràcies a la inversió de l’Administració pública.

Val la pena destacar el comentari de La Vanguardia que toca el moll de l’os. L’Administració Pública va gastar 1.738 milions d’euros, Madrid va rebre el 42,6%, mentre que Catalunya va rebre només el 15,1%. Quin paper va jugar la Generalitat en aquest èxit?

En canvi la despesa atribuïble a l’ensenyament superior és de 2.960 milions d’euros dels que a Catalunya li corresponen el 19,5%, mentre que a Madrid el 16,7%.

La despesa més elevada és la de l’empresa. Dels 5.499 milions d’euros invertits, Catalunya va gastar el 26,6%, mentre que Madrid el 30,5%. Cal assenyalar que la seu fiscal de les principals empreses és a Madrid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació