Enric I. Canela

La Vanguardia publica avui un interessant article sobre el rànquing mundial de les regions metropolitanes, a partir de les dades d’un estudi de l’OCDE titulat Cities: A Challenge for National and Global Economies. Les regions metropolitanes de Madrid, Barcelona i València ocupen els llocs 50è, 59è i 65è, respectivament.

Amb tot destaca el fet que quan s’analitza la taxa de creixement de les àrees metropolitanes València és la que més creix (15è lloc), seguida de Madrid (16è lloc) i de Barcelona (24è lloc) a una distància significativa.

Aquest és un tema sobre el que caldria reflexionar i analitzar quines són les causes. Al meu parer és imprescindible apostar de manera decidida per l’economia del coneixement. Diferents estudis ja han posat de manifest com Catalunya perd competitiviat respecte a altres regions europees.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació