La Gaceta de los Negocios del dia 6 comenta el model de finançament de les universitats andaluses. En referència a aquest tema podeu llegir una interessant reflexió en Edunomia de Miquel Duran i un comentari meu sobre finançament universitari com a conseqüència del seu article.

La Vanguardia (i 2) del dia 6 es lamenta de l’escassa inversió en R+D espanyola a partir de l’enquesta de l’INE a la que feia jo referència abans d’ahir (1) i ahir (2) ahir, mentre que Cinco Días demostra alegria per haver superat els 10.000 milions d’euros. El País i El Periódico tracten el tema de manera mesurada.

El País del dia 6 diu que Europa destinarà en el 7è Programa Marc 50.500 milions d’euros a R+D. També El País publica un article del president del CSIC, Carlos Martínez Alonso sobre el finançament de la Ciència.

La Vanguardia d’avui dedica un article a il·lustrar que el 75% dels catalans no saben que és el procés de Bolonya.

L’ABC d’avui explica el desenvolupament del projecte de la Universidad Corporativa Iberdrola. Si les coses segueixen així, amb aquest model legislatiu que proporciona uns resultats tan pobres, aquest és el futur, les universitats corporatives substituiran a la universitat pública. La Universitat Microsoft, la Universitat El Corte Inglés o la Universitat Caprabo. I serà negoci. Para evitar la privatització del sistema públic calen lleis i finançament adequats i una gestió eficaç. I en aquest ordre.

La Vanguardia d’avui dedica un suplement monogràfic (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, i 12) a parlar de l’R+D, la innovació i la societat del coneixement, entrevistes i perspectives.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació