Notícia publicada a VilaWeb el 15 de desembre de 2006

Enric Banda, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) és el nou president del grup de la fundació per a la promoció científica Euroscience, que té més de dos mil cent membres d’una quarantena de països entre científics, polítics, empresaris i gestors de la recerca. A més, cal recordar que una de les principals activitats de la fundació, l’Euroscience Open Forum es farà a Barcelona el 2008.

Els objectius del nou president
Banda, que succeeix el físic i professor de l’Imperial College de Londres Jean-Patrick Connerade, vol que el grup de pressió Euroscience contribueixi a la construcció europea aprofitant la ciència com a únic llenguatge comú entre tots els seus països, que permeti avançar en la incorporació de la dona al món de la recerca, estimular el creixement de la inversió privada en recerca i desenvolupament i recolzar els joves talents científics.

L’Euroscience Open Forum 2008

Un altre dels objectius d’Enric Banda, és el de fer que l’Euroscience Open Forum del 2008 sigui el que tingui més èxit dels que la fundació ha organitzat fins ara. De fet, l’Euroscience Open Forum ha esdevingut la reunió multidisciplinària més important d’Europa en el camp de la recerca i per al que es farà a Barcelona al juliol d’aquí a dos anys es preveu una participació de cinc mil investigadors i cent mil visitants.

Enric Banda

Enric Banda és doctor en física per la Universitat de Barcelona i ha ocupat diversos llocs de responsabilitat en organismes dedicats a la recerca: secretari general del Pla Nacional Espanyol de Recerca Científica i Desenvolupament Tecnològic (1994-1995), secretari d’estat d’Universitats i Recerca del Ministeri d’Educació i Ciència (1995-1996), secretari general de l’European Science Foundation a Estrasburg (1998-2003) i des del febrer de 2004, és director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i també director de l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

Llegir-ho al Web de VilaWeb 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació