Notícia publicada a e-notícies el 15 de desembre de 2006

Esquerra ha deixat tirada la diputada al Parlament Pilar Dellunde, que ha decidit tornar  a la docència com a professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dellunde va renunciar al seu escó el passat divendres dia 1 per a ocupar un alt càrrec  en el Departament d’Innovació, Universitats i Empreses, en concret a Universitats, com han fet altres companys del seu grup parlamentari. El dilluns dia 4, tanmateix, va mantenir una reunió amb el conseller Huguet que no li va oferir una direcció general, sinó la secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya, un càrrec amb rang de secretari general, però més aviat honorífic. La diputada va optar aleshores per a continuar com a diputada, però el partit havia renunciat ja el seu escó divendres i el tràmit administratiu no es podia tirar enrera.

A diferència d’altres alts càrrecs, la ja exdiputada té un notable currículum acadèmic i universitari: Llicenciada en Filosofia i en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (1988). Professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora vinculada a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. Doctora en Lògica Matemàtica (Universitat de Barcelona, 1993). Ha cursat estudis de Ciències Econòmiques. Membre de l’Association for Symbolic Logic, de la Internet Society i de la Societat Catalana de Matemàtiques. Va rebre el premi extraordinari de llicenciatura l’any 1992 i el premi extraordinari de doctorat l’any 1998. Forma part de projectes i xarxes d’investigació europees i ha fet estades de recerca en diferents centres i universitats d’Europa i del Canadà: Centre National de la Recherche Scientifique (Paris), University of Leeds, Mathematisches Institut der Universität Freiburg (Alemanya) i Fields Institut for Research in Mathematical Sciences (Toronto). Escriu regularment articles en revistes internacionals com el Journal of Symbolic Logic, l’Annals of Pure and Applied Logic, el Notre Dame Journal of Formal Logic, el Logic Journal of the IGPL o Theoria. Ha publicat conjuntament amb altres autors el primer vocabulari de lògica català-anglès.

Dellunde ja va tenir alguns topades amb el partit durant la passada legislatura perquè era la responsable de noves tecnologies i ERC va optar per a nomenar, recomanat per Vicent Partal, Oriol Ferran com a Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació malgrat que procedia de l’òrbita d’ICV. Com a compensació va ser designada portaveu adjunta del grup parlamentari d’ERC el 23 de desembre del 2003, però va causar baixa poc temps després: el 7 de setembre del 2004, una mesura gens habitual a mitja legislatura. Aleshores, en la mateixa línia, va ser nomenada  presidenta de la Comissió d’Organització i Administració de la Generalitat i Govern Local el 20 d’octubre del 2004, probablement la més important de la cambra catalana.

E-notícies no ha aconseguit la valoració d’Esquerra Republicana durant els els darres dies. La portaveu del partit, Marina Llansana, ja no va explicar els motius de la renúncia de Pilar Dellunde a l’escó de diputat a preguntes d’aquest diari electrònic en la roda de premsa de dilluns passat després de la reunió del comitè executiu. E-notícies tampoc ha aconseguit posar-se en contacte amb l’afectada

Llegir-ho al Web d’e-notícies 

Comentari personal: Diem en català: De porc i de senyor s’ha de venir de mena. I que ningú no em malinterpreti, no em refereixo al conjunt del partit ni als militants en general. El responsable és l’únic que s’hauria de sentir al·ludit.

3 respostes a “ERC deixa tirada una diputada doctora en matemàtiques”

 1. a 15 des. 2006 a les 6:48 ramon

  La senyora diputada va optar a una llista amb el risc que això comporta, va anar de la ma amb un partit que no enganyava a ningú, tothom sabia que estava pel tripartit2. Li van oferir una càrrac i hi va anar corrents, després, el partit tenia una prioritat (un compromís, se’n diu d’això) diferent i la diputada (amb un CV impresionant) es va quedar amb el cul a l’aire i volia tornar al seu escó del parlament… però ja l’havien ocupat amb un altre compromís.
  D’això, alguns en diuen politica, altres cambalache.

  Tot plegat, res de nou. A que ve tot plegat, dons?

  http://latramapolaca.blogspot.com/

 2. a 15 des. 2006 a les 7:15 enriccanela

  Em sembla bé Ramon. La política té això, però em sembla que algú li devia dir que deixés l’acta de diputada per ser nomenada. Dit això hi ha la confiança, etc. Jo no respecto gens la gent que fa segons quines coses. Podem tenir diferent opció política, però ser lleials.
  Enric

 3. a 18 des. 2006 a les 1:04 David

  Déu n’hi do. De totes maneres i, vistos els precedents, potser farà més fira a la universitat que no pas al negociat d’universitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació