Avui és tema destacat en el àmbit universitari la aprovació pel Congrés del Projecte de Llei Orgànica d’Universitats (LOU) (La Gaceta de los Negocios El Punt La Razón ABC El Mundo El País El Periódico La Vanguardia). Cal assenyalar que el Projecte va ser modificat parcialment respecte al dictamen que va aprovar de la Comissió d’Educació. Això va permetre que tots els grups, tret del PP donessin el seu vot favorable. El tràmit d’ahir va permetre que s’incorporessin aspectes de sensibilitat nacional. Un d’ells, negociat per CiU, és la garantia de poder contractar professorat propi amb denominació pròpia per part dels comunitats autònomes. El text dictaminat per la Comissió d’Educació plantejava dubtes respecte a aquesta possibilitat. Altres aspectes tenen a veure amb les beques. Tot i que no acaba de materialitzar-se el traspàs, el text aprovat permet diferències entre les beques de Catalunya i les d’Extremadura, per citar un exemple, diferències que tindrien a veure amb la renda i altres particularitats nacionals que poden permetre una política pròpia. També preferències lingüístiques en la selecció de l’alumnat. Esperaré a veure la publicació del text definitiu per fer més comentaris.

La Gaceta de los Negocios informa que el PP en la seva conferència d’economia proposa exempcions fiscals per a les empreses que inverteixin en R+D+i. De fet algunes d’aquestes propostes figuren en el programa electoral de CiU al Parlament de Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació