Enric I. Canela

Fa uns quants dies vaig fer referència a l’aparició del web de la Generalitat de Catalunya Recerca en Acció. Em semblava, i em sembla, una bona iniciativa. El visito i m’està decebent bastant. Quan un mira els articles comentats, les referències a la recerca del nostre país sembla que no es faci res. Sort que a més d’aquest web llegim la premsa i també els webs universitaris. S’estan fent moltes coses que tenen ressò internacional. Potser que els responsables polítics s’espavilin. Si fos La Vanguardia, semàfor vermell. Quan algú es col·loca a la xarxa és bàsic que tingui l’equip adequat per mantenir viu el projecte, altrament val més callar o esperar temps millors. Imagino que els responsables directes voldrien anar més enllà i s’estimen el projecte, però no deuen tenir els recursos necessaris.

Dit això, en aquest web va aparèixer ahir un article, Dona i Ciència que correspon a la lliçó inaugural del curs 2006-2007 a la Universitat de Barcelona pronunciada per Roser González, catedràtica de Genètica de la Facultat de Biologia de la mateixa universitat. Magnífica lliçó que recomano llegir. Roser González, sempre compromesa amb allò que creu, fa una anàlisi excel·lent de les desigualtats en el món de la ciència entre home i dona.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació