El Dossier Econòmic de Catalunya del dia 16 dedica espai a parlar de la concessió d’un projecte Consolider sobre la nanotecnologia en biomedicina a la UB i a la UAB. També hi ha un article en que s’entrevista a Josep Samitier de la UB, líder de la bionanotecnologia a Catalunya, que no està assequible a la xarxa.

El Diari de Terrassa del dia 16 diu que la UB, la UPC i l’alcalde de Terrassa signen un conveni per impulsar l’Internet d’alta velocitat

Els diaris El Punt El País AVUI dediquen un espai a parlar de la primera reunió del conseller Huguet amb els rectors de les universitats públiques catalanes. Un dels temes va ser el desig dels rectors d’assolir un pacte per a la universitat i la recerca. També del desplegament del pla de finançament de les universitats i del pla pluriennal d’inversions 2007-2013. El País també destaca la continuïtat del Josep Anton Ferré al davant de la DGU. La continuïtat d’una persona competent és una bona notícia, sens dubte.

El Mundo del dia 17 comenta que Catalunya aposta per la Biotecnologia fent referència, entre altres coses, a la Bioregió, que per cert, està en hivernació. Durant el mandat Maragall no es va fer absolutament res. El Mundo entrevista al seu president Joan Cornet. Tot justa fa uns dies va dimitir el director Gerard McGettigan. Probablement la primera cosa que el govern hauria de fer és posar al capdavant un president capaç de dinamitzar el projecte. Cal posar persones capaces, si són amics, fantàstics, però primer eficaces. El Mundo lliga la notícia a la desastrosa situació de l’R+D i la manca de capacitat espanyola per assolir l’Agenda Lisboa 2010 com comentava jo ahir. Mentre això passa, segons El País centenars de científics espanyols demanen tornar per investigar a Espanya. Avui El País diu que els experts demanen canvis en la política d’R+D, suposo que entusiasmats pels resultats de l’actual política espanyola, i després de veure els resultats ja comentats.

Cinco Días d’avui publica que les TICs consumeixen el 56 % de la inversió en capital risc, 14.238 milions de dòlars, segueix Salut/Farmàcia amb 7.490.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació