Generalitat de Catalunya

Acords de Govern del 27 de desembre de 2006

Nascut a Barcelona el 1950.

Joan Maria Roca és Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, Farmacòleg Preclínic, i Especialista en Cirurgia Experimental per la Universitat de Saragossa.

Ha estat Cap del Departament de Farmacologia Preclínica a diferents empreses del sector farmacèutic nacional i també Cap de transferència de tecnologia en les àrees de Biomedicina, Química i Medi Ambient a la Universitat de Barcelona. Ha estat investigador col·laborador del Departament de Fisiologia Animal de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, expert preclínic i professor de diferents cursos de postgrau en temes de fisiologia animal, farmacologia, toxicologia i experimentació biològica.

Ha publicat un bon nombre de treballs científics en revistes nacionals i internacionals, així com en congressos, i és autor de diverses patents en l’àmbit de la biomedicina.

Entre d’altres càrrecs professionals ha ocupat la vocalia d’indústria de la Secció Professional de Biòlegs i la secretaria de la Sociedad Española de Farmacologia, és membre del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, de la Sociedad Española de Ciencias de Animales de Laboratorio i de la Sociedad Española de Farmacologia. Ha col·laborat com a foreing abstractor de la revista The Annals of Pharmacotherapy i ha estat assessor tecnològic del CIDEM en temes d’innovació empresarial. Des de març de 2004 i fins l’actualitat, ha estat director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació