El dia 23 l’AVUI publicava un entrevista amb el conseller d’Innovació Universitats i Empresa en la que aquest manifestava el seu interès en la relació entre la universitat i l’empresa. També ens parlava de com intentarà que els graus, de 4 anys per imposició del govern central i en contra del que en el seu moment va manifestar la universitat pública de Catalunya, amb 3 anys puguin ser reconeguts internacionalment. Veurem com es pot fer això.

El Dossier Econòmic de Catalunya de dissabte fa un reportatge en el que diu que la nanobiomedicina és ja uns dels motors de la Bioregió. Sense desmerèixer la nanotecnologia ja que el seu impulsor Josep Samitier de la UB està fent una gran tasca, parlar de la Bioregió és parlar de virtualitat. Esperem que aviat sigui rellevat el seu president i es comenci a fer alguna cosa. Sense deixar de parlar de Bioregió, Diario Médico del dia 22 explicava com a Catalunya s’han pers un seguit d’iniciatives en el camp de la Biomedicina que impulsen la recerca. Totes aquestes iniciatives, començades abans de l’arribada del Tripartit 1, s’han inaugurat durant el seu mandat, però res a veure amb la Bioregió, que insisteixo és només un centre de despesa.

En un altre ordre de coses Diario Médico, també del dia 22, ens recordava que enguany ha augmentat l’oferta de places per cursar estudis de Medicina.

El diumenge 24 El País feia un interessant reportatge sobre el sector Biotech. Comentava el fot impuls que universitats i empreses farmacèutiques estan donant al sector a Espanya. Malauradament, al meu parer, aquest impuls és clarament insuficient i la normativa legal, restrictiva i reglamentista respecte a la europea, ja que ha fet una transposició de les directives comunitàries absurda, està frenant el desenvolupament de nous productes de l’àmbit de l’alimentació funcional i dels complementar alimentosos.

És interessant constatar (El Punt del dia 24) com una universitat de dimensions relativament reduïdes, la Universitat Rovira i Virgili, és la 21a d’Espanya (4a de Catalunya) en nombre d’articles publicats.

El Punt ens parlava ahir de l’enderrocament d’una de les torres de les antigues facultats de lletres de la UB al Campus Diagonal sud per alliberar espais i construir-hi noves instal·lacions destinades a la recerca.

Expansión del dia 26 publica un article “carta d’un científico emigrante” en el que es posa de manifest la burocratització espanyola i els seus efectes sobre la recerca a Espanya.

La Vanguardia del 26 explica que Soluziona, la primera empresa del Parc Científic i Tecnològic de Lleida duplicarà al seva plantilla fins a arribar a les 100 persones altament qualificades durant el 2007 . L’empresa factura a Catalunya gairebé 20 milions d’euros.

El Mundo ens diu avui que els investigadors del CSIC cobraran en funció de la seva eficàcia. Declara Carlos Martínez Alonso, el seu president, que es tracta d‘un nou mecanisme per millorar el salari dels investigadors i incentivar la consecució d’objectius, entre ells d’aconseguir més patents.

El País publica avui que Espanya dedicarà 10.000 milions dels fons europeu a R+D+i fins al 2013. Andalusia rebrà 10.937 milions i Catalunya només 1.218. Catalunya és rica i Andalusia pobre. Llàstima no siguem independents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació