L’informació sobre ciència


Enric I. Canela

He llegit a mesuniversitat un breu comentari que diu que Internet ja és el segon mitjà en matèria d’informació científica. Diu que el 20% dels americans obtenen la informació sobre ciència de la xarxa, mentre que un40% ho fa de la TV. Aquestes dades procedeixen del Pew Internet & American Life Project. És un no massa extens i interessant document del 20 de novembre de 2006 que m’ha semblat que mereix una certa atenció.

5 respostes a “L’informació sobre ciència”

 1. a 31 des. 2006 a les 12:54 Miquel

  Les universitats són un referent per al territori i són un referent per a tota la societat. En un món on cada cop els ciutadans tenen més dubtes, la Universitat ha de ser un referent molt important cultural, humanístic, científic, tècnic, etc., i també ha de ser una dipositària del coneixement.

 2. a 31 des. 2006 a les 3:48 enriccanela

  D’acord, però potser cal que les universitats s’adonin que cal difondre el coneixement per la xarxa. Quantes universitats tenen el seu “noticiari” sindicat? quantes universitats publiquen d’una manera sistemàtica el que fan els seus investigadors?. La comunicació és molt dolenta i poc professional.

 3. a 31 des. 2006 a les 7:40 Miquel

  Totalment d’acord. En tot cas, el Departament de Química de la Universitat de Girona té un web, hi va posants les notícies, i les té sindicades. Pel gener l’Institut de Química Computacional inaugura el seu blog investigador. Per alguna cosa es comença… Bon any!

 4. a 01 gen. 2007 a les 7:55 enriccanela

  Ja he cercat aquest noticiari i l’he posat al meu reader. Coses de tenir un director que hi creu. Felicitats. A veure si altres segueixen el vostre exemple.

 5. a 04 gen. 2007 a les 12:15 margarida corominas

  Miquel,

  Jo també crec que les universitat són un referent per a la societat, cultural, humanístic, científic, tècnic. En aquest sentit és essencial que el seu nivell de coneixements sigui alt, el més alt possible, però que també sigui alta la qualiat humana del seu personal, la capacitat organitzativa de la institució, la capacitat de renovarse a si mateixa, d’adaptar-se al nostre món.

  Margarida Corominas

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació