La crisi de TV3


Enric I. Canela

Ahir, francament amoïnat i decebut per la situació del català i de la política catalana i de la espanyola que afecta massa a Catalunya, escrivia en aquest bloc “Som una nació o una colla d’imbècils?”. En aquest article, potser massa emocional, feia una crítica a la situació de TV3 i, en especial, a la dels seus informatius.

Aquest matí he llegit a l’AVUI un excel·lent article d’en Vicenç Villatoro sobre mateix tema. El titula “La crisi de TV3”. Vicenç Villatoro és un gran coneixedor de la nostra TV. No en va va estar director de la Corporació. Amb molta és profonditat i coneixement que jo analitza els problemes que l’afecten.

Certament estem perdent la batalla del català i també una bona TV. És trist. POtser caldria preguntar-se qui té la culpa d’aquest desgavell. És aquest el catalanisme de “pluja fina”?

4 respostes a “La crisi de TV3”

 1. a 31 des. 2006 a les 12:36 Joan Arnera

  La culpa del mal funcionament de tv3 és, fonamentalment, de la seva plantilla de periodistes, a banda dels seus òrgna sde govern. Tots ells (alts càrrecs) i periodistes de base) es mouen en òrbita socialista i s’han desentès completament de consolidar allò que tv3 ha de ser (era), una televisió catalano-cèntrica que donés suport a la recuperació i estabilització de la llengua i cultura catalanes. Ara, tenim una televisió que es regeix pels mateixos conceptes hispànics que qualsevol canal espanyol, i a més completament desinteressada de la qüestió lingüística. Tot plegat ja va comnçar en els darrers temps de Pujol, i s’ha accentuat ara. El problema és el control socialista, exercit de manera directa (Majó) però que també és en la base mental dels periodistes, gent sense consciència de país. Ho tenim complicat, per a redreçar la situació.

 2. a 31 des. 2006 a les 3:46 enriccanela

  Sé de bona font els problemes que tenia en Villatoro per evitar l’acció dels periodistes que s’autodefinien coma progressistes i que no eren altra cosa que uns sectaris socialistes.
  Certament està complicat. Els país no va bé.

 3. a 31 des. 2006 a les 5:24 Òscar Pascual

  Estic convençut que pràcticament tothom haurà fet el comentari següent, i com a argumentació no val per a res, però no per això vull deixar de fer-lo. Quan esteu en petit-comité i pregunteu per la televisió que es mira (notícies, per exemple), quin és el comentari sobre TV3? “Ha perdut molt”.

  I ja que estem, afegeixo que dia rera dia, la cosa empitjora.

  Que tingueu un bon any 2007!

  Per cert, les campanades les miraré a la primera, com sempre. :-DDD

 4. a 31 des. 2006 a les 6:25 enriccanela

  Doncs jo, com des de que existeix TV3, seguiré mirant les campanades en català. les altres només em serveixen per al cinema, especialment Digital +. Malgrat tot TV3. No resisteixo a les gracietes dels famosos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació