Recuperem les poques notícies del nostre àmbit que s’han produït aquests dies.

El dia 30 de desembre El Dossier Econòmic de Catalunya ens parla del Coneixement Lliure iens introdueix, entre altres coses, a la implantació de la plataforma e-learning Atenea 4.2 basada en codi obert.

També dissabte, La Vanguardia publica l’article de’n Manuel Castells Catalunya com a Projecte en el que dóna un visió, jo diria optimista, del futur de Catalunya, i introdueix les reflexions identitàries que ja havia descrit en llibres anteriors, dins de la societat informacional. Interessant article.

El suplement de l’ABC publica dissabte un article sobre recerca i tecnologia enfocat a alguns desenvolupaments de la Biomedicina. També l’esmentat suplement ens parla del Centro de Investigación  Principe Felipe de València i de les seves línies de recerca centrades en la Biomedicina.

Diumenge 31 de desembre Antoni Trilla d’Idibaps publica a Jano un article sobre la recerca clínica de qualitat i els seus condicionants. Parla dels riscos de què no es donin les condicions adequades per fer-la.

Jano també publica un interessant article sobre la recerca a Espanya mitjançant xarxes de col·laboració i posa alguns exemples,

El País de diumenge, amb el toc de nacionalisme espanyol que el caracteritza, parla dels millors MBA del món. D’IESE, ESADE i Instituto de Empresa).

Ja avui, 2 de gener, El Mundo ens recorda les lleis catalanes que estan al Tribunal Constitucional. Cita la Llei d’Universitats de Catalunya. No diu que el Consell de Ministres ja va acordar la retirada del recurs corresponent.

El Punt d’avui diu una genialitat. Els nous títols universitaris permetran combinar estudis i feina. Ho fa, sembla, després de llegir el document sobre la nova estructura de titulacions lliurat fa uns dies pel Ministeri d’Educació i Ciència i unes declaracions del Secretari d’Estat d’Universitats i Recerca Miquel Ángel Quintanilla. Evidentment quan tingui el Grau si, com ara després d’obtenir el títol d’enginyer, diplomat o llicenciat. Com bé reconeix, prop del 60% dels estudiants treballen.

El Periódico publica un article d’en Pere Puigdomènech que ens diu que els reptes del 2007 en recerca són la Nanotecnologia i la Genètica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació