Enric I. Canela

Sempre interessant el que diu en Jordi Mas sobre aquests temes. Va ser entrevistat a l’Indicador d’Economia a rel de la publicació del seu llibre Programari lliure i empresa a Catalunya. Experiències empresarials i casos d’èxit.

Finalitza la curta entrevista dient:

Que el grau de penetració del software lliure en les empreses creixerà en el futur és una realitat que està avalada per molts estudis. Ara bé, jo no crec que totes les empreses acabin per adoptar aquest tipus de solucions. Més aviat, penso que el sector del software avança cap a una major diversificació on augmentaran les solucions lliures, però també altres basades en codi privatiu que ara tenen poca presència aquí com Machintosh i també amb el software com a servei, l’anomenat SaaS.

L’aplicació del programari lliure és quelcom sobre el que cal reflexionar. Tothom l’hauria d’aplicar? Què ha de fer l’adminsitració? Particularment no crec que sigui la solució universal. El suport sovint és inadequat i els no experts tenen seriosos problemes. Però tenir pràcticament a tota la població supeditada a Microsoft no és un bon model.

Una resposta a “Jordi Mas i el programari lliure”

 1. a 04 gen. 2007 a les 2:39 Òscar Pascual

  És un tema molt ample com per deixar un petit comentari al teu bloc, però coincideixo que no és la solució universal. Només dono una petita píndola:

  El problema del suport també tendirà a desaparéixer. Actualment ja hi ha empreses, moltes, per cert, que donen suport a sistemes com ara Linux, OpenOffice, etc.

  D’altra banda, aquells que ens queixem que no hi ha software lliure a l’Administració, ho fem perquè suposa una despesa brutal, i perquè hi ha solucions molt més segures i assequibles. I ningú demana a l’Administració que canvii el 100% del seu software, ni que ho facin per demà passat.

  I tampoc és admisible que s’argumenti que Windows és el que coneix la majoria de gent, ja que estem confirmant, des de l’Administració, un estàndar “de facto”.

  Actualment ningú a l’Administració no es mou en aquest sentit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació