Enric I. Canela

Avui La Gaceta de los Negocios ens proporciona aquesta notícia a la que li faig un espai especial.

El 18 de febrer s’acaba el període d’esmenes al Senat. Recordem que a meitat de desembre el Congrés va aprovar el projecte de reforma.

Ahir el prof. Mas-Colell feia una dura crítica al projecte de reforma de la LOU. Potser no cal ni dir que en molts aspectes coincideixo amb la posició d’en Mas-Colell. Crec que la reforma impulsada pel govern del PSOE no ha estat prou valenta i no dona els passos necessàries per col·locar el sistema espanyol en una posició molt millor de la que està per abordar el repte europeu.

Això no ha estat així i l’esperit funcionarial d’una gran part de l’Estat, però al meu entendre CiU ha fet una bona tasca al Congrés i ha negociat i ha introduït moltes esmenes que salvaguarden les competències que ens dóna l’estatut de Catalunya. En alguns aspectes no s’ha pogut anar més enllà. En el Senat caldrà presentar esmenes, negociar-les i intentar la seva aprovació, però de manera que després no siguin canviades al seu retorn al Congrés. El Congrés tindrà l’última paraula.

Ara el que toca és aconseguir la millor LOU per a Catalunya i presentar les esmenes que permetin un millor desenvolupament i competitivitat de les nostres universitats. No serà la que volem, no tenim prou vots, però aquest projecte de llei el prefereixen les universitats de Catalunya a l’actual LOU i ara el que ens correspon és vetllar per un millor funcionament de les nostres universitats i no entrar en una confrontació PP – PSOE que podria tenir uns objectius no universitaris.

M’agradaria des d’aquí recollir l’opinió de tots aquells que la vulguin donar. En última instància, i tot sigui dit, ha mancat l’opinió de sectors que no estiguin implicats directament en el govern de la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació