Enric I. Canela

L’European University Association (EUA) acaba de publicar un estudi titulat: The rise of knowledge regions: emerging opportunities and challenges for regions. Cordis es fa ressò en el seu web.

En aquest estudi es fa una anàlisi dels principals elements que intenten fer de les àrees metropolitanes regions innovadores. S’estudien Barcelona, Brno, Manchester i Øresund. Els elements estudiats, entre d’altres, són el creixement dels sectors econòmics i de serveis punters, la promoció de la cultura del coneixement, la inversió de la comunitats, la inversió en educació i el mercat de treball altament qualificat.

L’estudi és llarg, encara que no massa, té unes 50 pàgines de text entre les que hi ha algunes taules i no pot ser resumit en quatre línies. El que si m’ha semblat és que en alguns aspectes, els que fa a l’àrea de Barcelona, està una mica esbiaixat i planteja uns escenaris millors dels que jo reconec. De totes formes me’l llegiré amb cura. Recomano que els interessats en aquests temes el llegiu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació