Enric I. Canela

Ahir vaig dedicar una estona a llegir un recent i interessant document del 23 de desembre d’Eurostat, de la sèrie Statistics i Focus i en particular del subgrup de Ciència i Tecnologia. L’estudi estadístic es titula “The internet and other computer networks and their use by European enterprises to do eBusiness”. Les dades comparen els anys 2003, 2004 i 2005.

L’estudi pretén establir l’impacte de l’increment de l’ús de les TICs a les empreses de més de 10 treballadors.

Divideix les empreses segons la seva mida, d’acord amb el nombre de persones que hi treballen, i en el conjunt i en cada grup investiga si tenen accés a Internet, si tenen Web, si tenen una Intranet, si tenen els processos de negoci integrats a la seva xarxa, si estan integrades externament amb clients, proveïdors, etc., si compren per Internet i si fan vendes per Internet.

Els resultats són relativament bons per a les grans empreses. Els pitjors resultats els obtenen les empreses més petites. Caldria veure l’efecte de comptabilitzar la microempresa.

Pel que fa a l’estat espanyol, malauradament Catalunya no hi figura, el seu paper és més aviat discret dins l’Europa dels 25. Està millor que els nous països, però dins l’antiga Europa dels 15 no està gens bé. On està pitjor és en comerç electrònic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació