Patents europees


Enric I. Canela

També ahir vaig llegir un altre recent i interessant document del 15 de desembre d’Eurostat, també de la sèrie Statistics i Focus – Ciència i Tecnologia. L’estudi estadístic es titula “Patent procedures and statistics: an overview. A short guide through the patent world”.

Aquest estudi analitza la situació de les patents al món, centrant-se especialment a la Europa dels 25.

És interessant l’explicació que fa del procés europeu de patents.

Entre els resultats es pot observar que el nombre de patents europees a l’any 2002 va ser de 38.177, un nombre lleugerament inferior al d’EUA. Entre les europees Alemanya és líder amb 13.858. Espanya té un modest 741.

Aquests és un dèficit clàssic de sistema espanyol d’E+D+i.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació