El dissabte 6, Diario Médico publica que previsiblement es crearà a la Universitat de Girona una Facultat de Ciències de la Salut, la qual inclourà l’ensenyament de Medicina. Aquesta informació prové de les declaracions fetes per la consellera de Salut, Marina Geli. Aquesta Facultat ha de donar resposta a l’increment d’estudiants de Medicina que ha d’haver segons l’estudi de demanda fet l’any passat. Cal recordar que la Universitat de Girona competeix amb la Pompeu Fabra per incorporar aquests estudis,

Diumenge 7, El Punt fa una reflexió crítica de l’educació al nostre país i, especialment, se centra en el tema universitari i en el procés de reforma. Ho fa en part basant-se amb el recent article d’Andreu Mas-Colell que ja vaig comentar en aquest bloc.

Avui El Mundo publica un bonic article sobre història universitària catalana, i molt especialment sobre la de la Universitat de Barcelona i els seus edificis històrics.

El Punt de Girona publica avui una entrevista amb Dolors Muñoz directora de la Càtedra Cambra d’Empresa Familiar. Té com a objectiu enfortir els lligams entre universitat i empresa.

A El País, Eugenio Nasarre portaveu d’Educació del PP al Congrés dels Diputats. El diputat fa una crítica a la possibilitat que els llindars de riquesa per accedir a les beques puguin ser diferents en funció del cost de la vida de cada comunitat autònoma i també a que l’import d’aquestes beques pugui dependre d’aquest criteri. Això podria ser possible si el Senat aprova la LOU tal com va sortir del Congrés. Només és una possibilitat no sé com quedarà el corresponent desenvolupament de la LOU en aquest punt. Sorprenentment el diputat diu que això va contra la cohesió social. Òbviament estem a les antípodes polítiques. Això és només una mínima part del que hem defensat els nacionalistes.

També El País publica una nota on diu que els discapacitats demanen que les universitats siguin accessibles. ÉS cert, cal que ho siguin, però l’adaptació dels edificis, la supressió de les barreres arquitectòniques té un cost molt elevat que no es pot abordar amb els pressupostos de les universitats. No hi ha cap dubte que aquesta prioritat hauria de ser abordada aviat. Catalunya té l’oportunitat en el proper pressupost d’inversions. Això és política social, no? Això hi ha de decidir el Parlament, que no es demani a la universitat que destini el seu magre pressupost d’inversions a reparacions i adaptacions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació