El Punt publica avui un interessant estudi sobre l’edat del professorat universitari. Posa de manifest que hi ha un 10% amb més de 60 anys i que la UB té mitjana d’edat més elevada: 47,3 anys. D’aquest estudi es dedueix una cosa molt important. La necessitat de planificar el recanvi. Això és una cosa que malauradament no permet fer la política universitària actual. Formar un professor té una durada d’aproximadament 10 anys. Si tenim en compte la necessitat de nou professorat que es derivarà de la reforma de Bolonya amb 4 anys de durada de tots els ensenyaments aviat hi haurà un problema. Tot i la manca de científics a Catalunya respecte dels països més desenvolupats, no s’està duent un política correcta.

Joan J. Guinovart publica a La Vanguardia un article titulat “¿Última oportunitat?”, en el que demana més inversió en R+D per no perdre la carrera per convertir-nos en una economia basada en el coneixement. No sé si la perdrem o no, però tal com anem tenim tots el números. Passa com amb l’efecte fotoelèctric, si la freqüència està per sota del llindar no hi ha emissió de llum.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació