Diverses fonts

Un grup de científics de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), del Programa de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center (BSC), i de l’Institut Nacional de Bioinformàtica (INB) ha publicat un atlas provisional del comportament dinàmic de les proteïnes a la prestigiosa revista “Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS). (M.Rueda, C.Ferrer, T.Meyer, A.Pérez, J.Camps, A.Hospital, J.L.Gelpí and M.Orozco. “A consensus view of protein dynamics”. Proc. Natl. Acad. Sci. USA. (2007) 104, 796-801).

Aquest primer estudi s’engloba dins d’un altre projecte científic de major magnitud, denominat MoDel (Molecular Dynamics Extended Library), l’objectiu del qual és encara més ambiciós. “MoDel aspira a proporcionar la “quarta dimensió” de l’estructura de proteïnes, a obtenir un paisatge complet de les conformacions accessibles per a tot el proteoma al llarg del temps (és a dir, per a la xarxa global d’interacció de proteïnes en una cèl·lula). En un futur proper, el bioquímic podrà racionalitzar el comportament d’una proteïna o dissenyar fàrmacs que actuen sobre ella, utilitzant no una sola estructura, sinó un ampli repertori, totes accessibles espontàniament en condiciones fisiològiques”, afirma el director del projecte Dr. Modesto Orozco, investigador principal de grup de Modelització Molecular i Bioinformàtica de l’IRB Barcelona, director del Departament de Ciències de la Vida del BSC i Catedràtic del Departament de Bioquímica de la Universitat de Barcelona.Modesto Orozco, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona i director

S’han fet ressò Cordis, ABC, El País, Doyma Farma, i Diario Médico. Es pot trobar tota la informació al web del Institut de Recerca Biomèdica o al de Barcelona Supercomputing Center.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació