Enric I. Canela

Com ja vaig comentar, ahir va ser notícia la publicació de l’Atlas de la España Universitaria i que avui torna a comentar El País reclamant decisions polítiques. Avui apareixen als diaris (20 minutos, La Vanguardia, El Punt, El Periódico, El Mundo, ABC, Expansión, La Razón) les declaracions del conseller Huguet, que com ha conseqüència d’això va fer ahir, i on posa de manifest el desig del seu departament de treure de l’oferta d’estudis els ensenyaments amb pocs alumnes, que hauria d’anar acompanyada d’una millor política de beques per evitar discriminacions. Tot això s’ha d’aconseguir amb un Pacte Nacional Universitari. Certament és imprescindible que es reorganitzi el mapa de titulacions a Catalunya, però també ho és que no s’ha de començar el procés sense haver planificat el que representarà la reforma que ha d’iniciar-se el proper any. Els recursos humans que ara tenen les universitats i els espais i el destí que se’ls dóna, sense oblidar el necessari finançament són el primer que cal estudiar amb serenor i sabent que les decisions que s’hagin de prendre no seran ben acceptades per tothom.

Una resposta a “El mapa de titulacions a Catalunya”

  1. a 12 gen. 2007 a les 5:49 Joan Arnera

    I tant. De fet, a la universitat catalana li cal una reforma amb tota regla, sense provocar polèmiques però sense allò tant habitual del príncep de Lampedusa, ja ens entenem. A veure com va la cosa. En tot cas, és bo que se’n parli… i seria bo que el conseller Huguet s’hi posés de manera seriosa. I amb la mirada cap a Europa i no pas cap a l’estat espanyol (on les coses sempre costen una mica més)
    Salut

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació