La telesèrie dels estudis amb pocs estudiants continua. ABC tracta el problema de l’Estat. Diu un dramàtic: La falta de alumnos amenaza la oferta de estudios universitarios. Quina bajanada.

Sobre el mateix tema, El País ens aconsella sobre el que caldria fer. Naturalment una part del problema és l’estat de les autonomies.

Torna a aparèixer (Expansión) la notícia sobre l’aliança de les universitats politècniques de Catalunya, Madrid i València per cercar estudiants xinesos. Sempre que llegeixo coses d’aquestes penso en la clarividència de Carles Solà que en una de les seves primeres mesures va tancar la naixent oficina oberta a Pequin per facilitar que els estudiants xinesos vinguessin a Catalunya. Cosa no fàcil per cert.

Ramon Capdevila, adjunt al Conseller Delegat d’Universia, dóna, en un article a Cinco Días, unes receptes del que cal fer per millorar la relacions universitat – empresa. Un article ple de tòpics. Vas llegint articles i més o menys coincidents, tot i que aquesta no m’agrada perquè torna a insistir en supeditar la universitat a les demandes de l’empresa. Llàstima que no demanin res.

A la inauguració del nou laboratori de formació i recerca de l’automòbil, creat entre Seat i l’IQS, que és la notícia important, Huguet (El País) va dir que Seat és una locomotora de l’R+D catalana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació