Destaca en la premsa d’avui la presentació del l’informe que anualment elabora la Fundació CyD (Conocimiento y Desarrollo), que presideix Ana Patrícia Botín. L’ABC li dedica ampli espai i passa revista als principals indicadors. Una de les conclusions del diari és que les conclusions presentades avalen la política de la Ministra Mercedes Cabrera. Podria ser, però de moment aquesta política està per veure. Confiem. La Razón també cita l’esdeveniment però només fa una curta nota. Expansión també dedica una pàgina a comentar les principals conclusions de l’informe. La Gaceta de los Negocios comenta el fracàs escolar universitari i la demanda, per part de l’enquesta elaborada per la Fundació CyD, de més flexibilitat en la fixació de preus públics per part de les universitats.

També El País comenta, a banda del que ja he esmentat abans, un altre conclusió de l’informe CyD: que un de cada  que quatre parats té estudis universitaris. Miquel Duran a Edunomia fa una fina reflexió sobre el tema. Ell no veu altre problema que la insatisfacció. Jo tampoc. Insatisfacció, frustració, cal posar-hi remei.

El Mundo publica un breu article sobre els rànquings i, com passa sovint, fa un diagnòstic equivocat. La culpa de la nostra mala posició en els rànquings no es fruit de la nostra manca de capacitat, som gent d’èxit personal, sinó de la nostra incapacitat per al treball col·lectiu i d’altres defectes. El comentarista no diu res del desastre normatiu del sistema que comporta desordre i desgovern. Estic segur que si El Corte Inglés tingués un sistema de govern i de règim de personal com el nostre fa temps que hauria fet fallida.

La premsa ha trobat un filó amb les carreres “minoritàries”. El País publica una pàgina i inclou les opinions d’alguns rectors. Res de nou. Podríem fer una Pacte Nacional i així passaríem el temps actius. També El Periódico, el qual publica una curiosa enquesta. Interessant i encertada la denúncia d’una investigadora egiptològica.

La UOC és notícia. El País El Punt La Vanguardia Expansión AVUI La Razón   Fa balanç de l’any anterior, la rectora comenta els projectes i diu que ha de comparèixer al Parlament a retre comptes, Estaria bé que tots els rectors i presidents de consell social ho haguessin de fer preceptivament. Explicar com s’han fet servir els diners públics i donar comptes dels principals indicadors docents. Amb tot, el que més interessa a la premsa és la notícia, que ja va avançar ahir TVC (veure al bloc) que Tubella està disposada a admetre als estudiants que fracassin en altres universitats. Ho diu mentre denuncia l’alt fracàs escolar de la universitat catalana.

El País ens parla del VIII Programa Marc. Val la pensa l’article. Ara molt em temo que Espanya sortirà malparada del programa. La millor notícia és que Brussel·les promet reduir la burocràcia. Si algú es queixa de la burocràcia d’aquí, que intenti fer alguna cosa amb Europa. L’única sort és que no han demanat suport a l’Administració Oberta de Catalunya.

3 respostes a “Notícies de la premsa del 24 de gener”

  1. a 24 gen. 2007 a les 11:01 David

    Pel que detecto sembla que la UOC vol reposicionar-se en el panorama universitari català… o potser és que ja començan a detectar que la demanda afluixa?

  2. a 24 gen. 2007 a les 11:02 David

    Rectificació al post anterior: hauria de dir “comencen a”, en comptes de “començan a”.

  3. a 25 gen. 2007 a les 9:01 enriccanela

    La veritat és que això sembla. El projecte UOC té un sentit molt clar que en cap cas ha de ser substituir a les universitats presencials. Al meu parer la millor fórmula, experimentada en molts llocs de prestigi, és l’ús de la fórmula presencial aprofitant al màxim les possibilitats de les TIC. La UOC no pot fer això i és útil, i bona, per fer la formació de les persones que per les raons que siguin no poden accedir a la universitat presencial. Intentaré fer-me amb les dades, el que passa és que es barregen les dades de les titulacions oficials amb les altres coses que fan.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació