Notícia publicada al Web de la UAB el 29 de gener de 2007

El dimecres 31 de gener la sala d’actes del Rectorat acollirà dos nous actes emmarcats dins del cicle d’activitats del Fòrum de la Recerca 2006. Investigació i Societat. Al matí, tindrà lloc la taula rodona “El cost i el finançament de la recerca”; i, a la tarda, la conferència “El paper de les universitats de recerca a la societat”.

S’ha de finançar la recerca en funció dels objectius a assolir? Quin tipus de recerca (bàsica o aplicada) convé finançar? S’han de finançar els investigadors o els projectes de recerca? Aquestes qüestions seran algunes de les que es debatran en la taula rodona “El cost i el finançament de la recerca”, que tindrà lloc a les 11,00 h. Moderarà el debat el doctor Jordi Marquet, catedràtic de Química i vicerector de Projectes Estratègics – Parc de Recerca UAB, i hi intervindran el doctor Xavier Testar, exdirector general de Recerca de la Generalitat de Catalunya; el doctor Kari Raivio Chancellor, de la Universitat d’Helsinki; Willem Wolters, de la Universitat de Wageningen; i Chris Hale, assessor en política universitària a les universitats del Regne Unit.

I, a les 16,00 h, el doctor Kari Raivio, de la Universitat d’Helsinki, pronunciarà la conferència “El paper de les universitats de recerca a la societat”. Raivio és especialista en pediatria i neonatologia. És president de la League of European Research Universities (LERU), exrector de la Universitat d’Helsinki i membre de la Societat Mèdica de Finlàndia, de la Societat Pediàtrica Americana i de l’Associació Europea de Medicina Perinatal.

Llegir-ho al Web de la UAB

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació