El Punt també publicava ahir, lla reivindicació dels ensenyaments de Medicina per la UPF. Diu El Punt que el rector Moreso ha trencat la seva habitual discreció per reivindicar els esmentats estudis. Deixant de banda la meva opinió personal sobre el tema, el que si cal demanar és que la decisió que prengui el govern no sigui esmicolar el mapa universitari català. El País també recollia aquesta notícia juntament amb l’opinió del rector Moreso sobre l’adaptació de la UPF a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i aprofita per comentar el “gran tema” els estudis amb menys de 15 estudiants.

L’AVUI també publicava una columna d’Eduard Vallory, politòleg que va ser cap de gabinet del conseller Andreu Mas-Colell. Parlà d’autogovern i universitat i defensa el model contractual de contractació de professorat que va impulsar el conseller.

La Vanguardia fa un article: “Professors amb sous de directors generals” en el que analitza els sous que cobren els professors de les escoles de negocis. Diu que manquen doctors dels àmbits docents corresponent.

En un dia pobre de notícies d’universitat i recerca, he recollit algunes d’ahir, El País publica que la ministra Mercedes Cabrera va llençar un seguit d’iniciatives per a l’any de la ciència. La Fecyt coordinarà les activitats de divulgació que tindran un pressupost d’11 milions d’euros.

També El País publica un article de Carlos M. Duarte del CSIC qui analitza la posició d’Espanya en el 7è Programa Marc de Recerca Europea. Duarte comenta que el 6è Programa va representar una davallada en el lideratge de projectes per part de científics espanyols respecte al 5è, cert, i que aquesta manca juntament amb una pobre absència en la definició del 7è no anuncia futurs èxits. Critica la nul·la eficàcia de les polítiques d’incentius per a la participació. Es veu que no està content. Jo tampoc. Cal posar més diners i aixecar una mica més el nivell. Cal córrer més per quedar-se en el mateix lloc.

ABC publica que científics de la Universitat de Califòrnia ha elaborat un model informàtic per simular el metabolisme humà. Aquesta notícia coincideix pràcticament amb la elaboració d’una base de dades del metaboloma humà per científics canadencs.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació