Notícia publicada a VilaWeb l’1 de febrer de 2007

El districte 22@ acull unes jornades on es parlarà dels models d’Hèlsinki, Torí, Oresund, Tuttlingen i d’altres ciutats europees
La I Jornada de Clústers Urbans, organitzada per 22@Barcelona, el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) i l’Ajuntament de Barcelona, reunirà el dia 8 uns dos-cents cinquanta experts en les tecnologies de la informació, la comunicació audiovisual, les tecnologies mèdiques i l’energia. Analitzaran els clústers urbans com a model per impulsar la innovació i el desenvolupament industrial de les ciutats en aquests quatre eixos.

Els clústers urbans són les zones d’una ciutat dedicades a concentrar tots els equipaments i recursos possibles sobre un camp concret, i així, a partir de la col·laboració i la possibilitat de compartir recursos entre empreses, indústries i institucions de recerca, es pretén promoure la innovació. Els àmbits dels quals es parlarà a les jornades, les tecnologies de la informació, la comunicació audiovisual, les tecnologies mèdiques i l’energia, són els eixos de quatre clústers presents al districte 22@Barcelona.

Segons ha dit avui a la presentació de les jornades el segon tinent d’alcalde de Barcelona, Jordi Portabella, clústers com els del 22@ poden dur Barcelona a una situació de puixança econòmica comparable a la que va viure la ciutat els segles XIV i XV o durant el Modernisme. D’això que, segons el president de 22@Barcelona, Miquel Barceló, s’hagin organitzat aquestes jornades, per convertir la ciutat en un referent d’innovació des del punt de vista de la reflexió del model de clúster, i per conèixer models exitosos d’altres ciutats europees. En aquest sentit, a les jornades hi haurà experts dels clústers Fòrum Virium d’Hèlsinki i Images et Réseaux de la Bretanya, sobre l’eix de la comunicació audiovisual; del Torino Wireless i l’Oresund IT Cluster (Dinamarca) sobre les tecnologies de la informació; del clúster de Tuttlingen (Alemanya), sobre les tecnologies mèdiques; del de Roine-Alps i el Fiona Energy Cluster, sobre el sector energètic.

Llegir-ho al Web de VilaWeb 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació