La Vanguardia publica avui una interessant reflexió de Norbert Bilbeny “Universidad con piedra bajo el pedal”. L’autor amb la seva excel·lent escriptura reflexiona sobre l’autonomia universitària i les oportunitats que presenta l’actual reforma legislativa.

El Sur de Málaga el 28 de gener va publicar un article sobre el nou Espai Europeu d’Educació Superior. Li preocupa el doctorat.

Cinco Días publica una entrevista amb Andreu Mas-Colell. Parla d’economia, però també d’R+D+i, no podia ser menys, i posa l’administració com a exemple per al sector privat. Llegir a l’ex-conseller sempre és interessant.

Diari de Girona comenta l’oferta de la UPF de col·laborar amb la UdG per impartir Medicina. Segons aquest diari l’oferta es limita treballar amb l’Hospital Doctor Trueta. Aquest tema portarà cua i caldrà veure si el govern tripartit és capaç de prendre una decisió. El mateix diari comenta que la UdG i el Col·legi de Metges de Girona s’oposen al projecte de Facultat que defensa la UPF. La rectora Geli veu difícil que aquests estudis es puguin compartir. Jo també. Sempre que he vist aquestes comparticions, en el passat, també he vist com després s’han generat dos titulacions diferenciades.