El Periódico i La Vanguardia parlen de la conferència de Fernández Ordóñez al Cercle d’Economia. El governador del Banc d’espanya va animar a les autonomies a millorar l’educació. L’home no deu recordar que la desgràcia de sistema educatiu que tenim és el fruit de la filosofia del govern de l’Estat. Certament els partits nacionalistes han participat, de fet la intervenció de CiU ha millorat moltes coses però tant la LOGSE, com la LOCE com la LOE no són lleis adequades per millorar l’educació del país. Són lleis que castren intel·lectualment als més capacitats que no tenen l’oportunitat de pagar-se una escola d’elit. Ara l’intel·lectual que regeix l’educació al govern català aconseguirà que els nens d’Olot sàpiguen espanyol en una acció de clar servilisme al centralisme carpetobetònic, però no farà gaire més.

El Ministeri de l’Habitatge construirà 10.000 habitatges de 35 m2 per a estudiants universitaris dins d’un programa que es denomina “Vivienda Universitaria”. Els pisos costaran entre 150 i 200 euros de lloguer. Segons ABC, Cinco Días i La Vanguardia 190 es construiran a la Universidad Carlos III de Madrid. Sembla que no se sap res més perquè s’han de construir en col·laboració amb les comunitats autònomes i primer la ministra Trujillo ha d’escoltar als rectors. De moment està poc desenvolupat, però clar, cal imaginar que Gregorio Peces-Barba Martínez rector de la Universidad Carlos III té més facilitats. Qui mou fitxa a Catalunya?

Diario Médico comenta la polèmica al voltant de la implantació de nous estudis de Medicina a Catalunya. UdG, UPF? Diu que el Col·legi de Metges de Girona insta el pronunciament del govern català. Diari de Girona fa un contundent editorial: “presa de pel, no” comentant la proposta del rector de la UPF qui va indicar que els estudis es fessin a la UPF i que l’Hospital Doctor Trueta podria servir per completar la formació d’aquells estudiants que ho desitgessin. Interessant patata calenta per al tripartit. Com que són tres partits i només dues universitats, si un no s’absté potser arribin a algun resultat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació