- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Maragall dimissió

Enric I. Canela

Ahir en Moisès Rial escrivia al seu bloc Llibertats [2] un comentari sobre el ressò que ha tingut la seva campanya per promoure la dimissió del “genial” conseller d’Educació Ernest Maragall. Jo també m’hi adhereixo. El que està succeint actualment a Catalunya amb la gestió del tripartit 2 no té nom. És la renúncia als més elementals drets dels ciutadans de Catalunya consagrats a l’Estatut recentment aprovat. Estatut limitat, si, però a sobre atacat pel govern de l’Estat amb la complicitat d’un govern català supeditat a les conveniències espanyoles del PSOE. Després de les immenses bajanades que el conseller Maragall ha dit en els darrers dies relatives al tema del castellà. Després de mostrar-se incapaç d’entendre quines són les raons del fracàs escolar a Catalunya, no en el tema de la llengua castellana, on els estudiants de Catalunya estan al nivell dels de Valladolid per posar un exemple, sinó en la comprensió dels texts una mica complexos, en l’anàlisi lingüística, en la redacció, en el càlcul, etc. Després de tot això el millor servei que Maragall pot fer al país és marxar del govern.

I el millor servei que pot fer al país ERC és obligar al president Montilla a recórrer els últims decrets del govern de l’estat en matèria d’educació en tots aquells aspectes que el Consell Consultiu ha trobat inconstitucionals. Deixar-se de patriotismes socials absurds i defensar els drets nacionals de Catalunya. Catalunya es defensa, entre altres coses evitant les ingerències de qui ens vol reduir a una regió espanyola.

Que se’n vagi Maragall, si, però també una mica de coherència nacional de tots aquells que avui dins el govern creuen que Catalunya és una nació. Prou de tacticismes per mantenir la cadira. I si un no pot acomplir els compromisos perquè els “socis de govern” no ho permeten, la decència política exigeix deixar el govern.