Enric I. Canela

Llegeixo a La Vanguardia d’avui que l’empresa farmacèutica italiana Zambon tanca el seu centre d’R+D a Catalunya. Això si, seguirà fabricant fàrmacs. L’empresa va rebre ajuts de la Generalitat per un import de 56.000 euros. No és que sigui molt, però … No és viable per culpa del competidors de Xina i Índia. La culpa, les rebaixes imposades al preu del medicament pel govern espanyol.

El Períodico, també d’avui, publica que l’empresa MySpace ha triat Madrid en lloc de Barcelona per instal·lar la seva seu a Espanya. Barcelona no aconsegueix un lloc en el món de les telecomunicacios i les noves tecnologies.

Barcelona és un lloc magnífic per viure, guanyem en qualitat de vida. La quarta millor ciutat europea per als negocis i la primera en qualitat de vida, ho podeu llegir al web de l’Ajuntament de Barcelona, però, que està succeint? No és només l’aeroport o el tren, alguna cosa més falla.

Per sort amb la propera inauguració del TGV els nostres professionals ho tindran més fàcil i barat per anar a treballar a Madrid. I nosaltres, mentre, podem seguir la subtil estratègia de Madrid per convertir-nos en la millor delegació “espanyola” de Madrid, amb permís de València.

2 respostes a “Dues males notícies per a la Societat del Coneixement a Catalunya”

 1. a 09 febr. 2007 a les 10:13 Joana

  Doncs, si m’ho permets, et dono una altra notícia dolenta.

  He quedat sorpresa quan he llegit al CIDEM les empreses catalanes que estaran presents al 3GSM que comença la setmana vinent a Barcelona i no apareix el portal de referència sobre UMTS/3G: UMTSforum.net

  Si, en canvi, hi apareixen empreses amb seu a Madrid, com és el cas de Satec, per posar un exemple.

  Veig, Enric, que tu si coneixes UMTSforum.net ja que el veig entre els teus preferits. Per aquells, (polítics i no polítics) que no coneguin el portal, voldria dir-vos que és el referent (a Catalunya i a tot el mercat de parla hispana) sobre tot el relacionat amb les tecnologies mòbils. És més, algunes de les empreses que estaran al 3GSM han estat clients del portal.

  Algú que organitzés o ajudés a organitzar un congrés de periodisme digital passaria per alt a Vilaweb? Algú que organitzes un congrés o debat sobre podcast deixaria d’invitar a J.A. Gelado? oi que no, així doncs perquè es fa un congrés sobre tecnologies mòbils i no es té en compte al primer i únic portal sobre UMTS/3G, i que a més és de casa nostra?

  UMTSforum.net és el referent per a la gent que ens dediquem a això de les comunicacions mòbils, ho és des de l’any 2000 quan molts dels actuals polítics no sabien ni que volia dir 3G…. així ens va.

 2. a 09 febr. 2007 a les 10:56 enriccanela

  Joana,
  Encantat amb totes les aportacions. Conec a la seva ànima en Laureà Folch. Jo no en parlo més perquè, sincerament, no n’estic preparat. Però tens tota la raó. De totes maneres el CIDEM actual és una autèntica vergonya nacional.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació