Enric I. Canela

Avui e-noticies ha publicat que el Ministeri de Foment ha deixat de fer obres a Catalunya per valor de 1.200 milions d’euros entre el 2004 i el 2005.

Una de les dades econòmiques més importants que cal controlar és el seguiment dels pressupostos executats. A l’hora d’aprovar el pressupost  els partits polítics discuteixen i aconsegueixen introduir esmenes per desenvolupar diferents infraestructures. De vegades queden contents perquè les han aconseguit, però després ve la gran presa de pèl. Les obres no es liciten i no s’executen. El Ministeri al·lega, i té raó, que hi ha un desfasament entre el que es pressupost i el que tècnicament es pot licitar i executar.

Amb tot això és cert si es considera únicament un any, però si es fa el seguiment de obra executada en una sèrie de, posem, 10 anys, s’hauria de poder veure com obra pressupostada i executada segueixen la mateixa pauta.

Normalment les liquidacions pressupostàries, especialment de les inversions, passen desapercebudes i no se’ls fa el cas que mereixen.

M’agradaria que es publiques amb lletres ben grosses el que ha succeït durant els últims 25 anys. Tothom se n’adonaria de la gran aixecada de camisa que representa tot plegat.

Com sempre els catalans cornuts i pagar el beure.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació