Enric I. Canela

Els interessats podeu accedir directament des del web de la UAB. Són per quatre anys i n’hi ha  de molts àmbits i projectes diferents. Atesa la situació financera de les universitats catalanes, m’ha sorprès la notícia, que per altra banda m’alegra.

3 respostes a “La UAB ofereix 250 beques pròpies per fer la tesi doctoral”

 1. a 14 febr. 2007 a les 11:32 Joan Arnera

  Jo dira que ja fa força temps que la UAB té aquest tipus de beques, que funcionen com una mena de complement a les beques de la generalitat (FI), ja que els criteris de preselecció per part de la universitat són els mateixos. És, efectivament, una bona iniciativa, tot i que desconec com són les condicions professionals i econòmiques que ofereixen. En qualsevol cas, el reforçament de tot tipus de beques (en quantitat, però també i molt especialment en qualitat, cosa que implica sous, categories professionals, tasques a desenvolupar, implicació desl departaments en la formació del doctorand, etc) és quelcom que necessita encara grans passos endavant, perquè estem lluny, ben lluny, del nivell europeu en aquest sentit.

 2. a 14 febr. 2007 a les 11:54 David

  Efectivament, les beques UAB existeixen des de fa molts anys. Quan vaig començar els estudis de doctorat, l’any 95, una beca UAB tenia les mateixes condicions que una FI de la Generalitat (en aquells moments prop de 900 euros mensuals + matrícula dels cursos de doctorat) i força millors que les FPI que atorgava el MEC (que no passaven dels 700 euros mensuals, i a sobre solien cobrar molt tard). Les beques eren veritablement per a formar investigadors, no una via d’obtenir mà d’obra barata. El que em sobta una mica és el nombre (250), molt superior a la xifra que en aquella època es donava. Hauran inclòs les renovacions(automàtiques) en el paquet de les 250?

 3. a 15 febr. 2007 a les 12:19 enriccanela

  Teniu raó Joan i David. Fa anys que funciones programes d’aquest tipus i a Catalunya en falten més. Jo també trobo la xifra alta. Suposo que la retribució serà semblant a la de la Generalitat o MEC, potser una mica inferior. Ara aquestes dues donen 2 anys de beca i 2 de contracte.
  Em preocupa, però, la manca de recursos del sistema. Els salaris i la plantilla de la universitat són molt superiors al que calcula al Generalitat. El dèficit anirà creixent i ja veurem que fa en Castells, que finalment serà qui manarà.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació