El Mundo publica avui una notícia força interessant. Diu que el PSOE introduirà una esmena avui mateix (el termini finalitza avui) que crearà la figura de l’investigador a temps complet. Caldrà veure el text de l’esmena per valorar exactament l’abast, però la mesura és interessant per al desenvolupament de la recerca, tot i que té molta gent que està en contra i creu que la universitat a només ha de tenir professorat que compagini recerca amb docència. També diu que el MEXC exigirà que les universitats que contractin investigadors del programa Ramon y Cajal hauran de garantir-los l’estabilitat. El diari aprofita per parlar del darrer informe de l’OCDE sobre el sistema R+D espanyol, que considera fragmentat. Crec que val la pena llegir el reportatge de El Mundo i aprofundir en el que diu. No podem oblidar que el diari és anti-PSOE i que la seva opinió no és sempre objectiva.

La cosa sembla que és seriosa perquè El País, sempre amb millor informació del que pensa el PSOE, també recull, amb detall, que els investigadors Ramon y Cajal podran ser contractats de forma indefinida gràcies a l’esmena que presentarà el PSOE a la LOU. També diu que la Llei de la Ciència es canviarà en alguns aspectes per recollir les demandes d’interrupció del còmput del temps dels contractes d’aquests investigadora en cas d’embaràs i maternitat. Bones mesures.

El Mundo també publica una entrevista amb Carlos Berzosa, rector de la Universitat Complutense de Madrid, qui en unes interessants declaracions sobre l’actualitat universitària.

El Mundo altre cop. Escriu el diari la LOU en la recta final. Comenta alguns aspectes de la política d’esmenes que desenvolupa el PP en aquest tram final del debat al Senat. Demanaran més diners per a la universitat. A les universitats els hi agradarà. A mi també, però ben fet. Espero que aviat acabem de treballar a la Comissió de finançament i les coses surtin bé.

Seguint amb el serials dels mini-habitatges universitaris de la ministra Trujillo, ara aclareix a El País que només són per a les universitats públiques. Jo no defenso si universitats públiques o privades. M’agrada més parlar d’universitaris. Quin problema els centres adscrits, són públics o privats sota la visió ministerial?. Un estudiant que vol estudiar una carrera com Fisioteràpia, amb dèficit de places públiques, en un centre adscrit podrà tenir pis?

El País dedica un espai al mestres de Finlàndia. De fet al sistema educatiu d’aquell país on els docents tenen una alta consideració de la societat. Creuen, encertadament, que d’ells depèn en gran part vel futur del país. Aquí es tradicional menystenir el magisteri, per això som líders en tot.

La Gaceta de los Negocios comenta que potser la immigració aconsegueixi que no tanquin les titulacions amb baixa demanada. Cada vegada més estrangers van a les nostres universitats. Les coses no són tan fàcils. Cal reflexionar cap on volem anar.

El País publica que el govern destinarà 500 milions d’euros a noves instal·lacions científiques singulars. A Catalunya potser es faci una instal·lació de  Biologia Estructural Proteòmica connectada al sincrotró i la Plataforma Mouse Clinics per al fenotipat de ratolins d’alt rendiment.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació