El diari AVUI i El Períodico indicaven dissabte que el nou pacte per la competitivitat se centrarà enguany en l’educació. Es tracta de reduir el fracàs escolar, potenciar i desenvolupar bé la Formació Professional, augmentar la transferència de tecnologia, l’R+D i la connexió universitat i empresa.

L’AVUI també recollia dissabte, més val tard que mai, el pla d’habitatges per a universitaris, del que ja hem parlat àmpliament en aquest bloc i que ja no reprodueixo.

El Punt publicava dissabte les declaracions de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli. Deia que la Universitat de Girona reclama i està disposada a impartir el proper any la llicenciatura de Medicina.

Sorprenentment, El País de diumenge deia que Espanya aspira a liderar els estudis de periodisme gràcies a Bolonya. Es veu que la cosa està en el ciberperiodisme.

Sobre Bolonya, llegia diumenge a l’AVUI que el govern català vol que l’anglès sigui un filtre per accedir a un màster.

L’AVUI dedica avui un espai a la reforma de Bolonya i a la suposada revolució que generarà en la docència. Diu: adéu als apunts. I jo dic, el problema no són els estudiants, sabrem els professors adaptar-nos al canvi?

El Economista, referint-se a un cas concret a la Universitat Politècnica de Madrid, parla de com les tecnologies estan presents a la universitat espanyola en tot els àmbits, especialment també en el docent. Té raó.

També El Economista comenta com la universitat espanyola, a través de l’ANECA, haurà de ser avaluada i la seva qualitat contrastada.

El País diu que el PSOE proposa que sigui públic el currículum dels membres dels tribunals d’acreditació per accedir als cossos de professorat universitari. No només el PSOE, ja en el tràmit del Congrés ho vam demanar per tal d’evitar que determinades persones poguessin jutjar a altres molt més qualificades. I que ningú no m’interpreti malament, no es tracta de tenir una publicació més o menys, però com a mínim que els membres dels tribunals hagin estat avaluat positivament i hagin obtinguts un nombre mínim de trams de recerca. Justament demanàvem això i només vam aconseguir allò de “reconegut prestigi”. Espero que ara al Senat encara es millori més.

L’AVUI publica que el govern de la Generalitat aposta per tres nous centres tecnològics d’excel·lència. Un en Química i dos en Medicina.

Expansión publica avui un article en el que posa de manifest la política erràtica del govern de l’Estat en el tema de les desgravacions fiscals per R+D+i. Ho hem denunciat i hem aturat algunes coses. En Solbes, a banda de ser un centralista de dalt a baix, no creu en l’R+D. És una pena.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació