La Vanguardia, en una petita nota, i El Economista, en un article més llarg, publicaven ahir que el 97% dels universitaris empra Internet. Em sorprèn el 3% que no utilitza la xarxa.

L’AVUI i El Períodico publicaven ahir la bona notícia que es prepara una nova ampliació del supercomputador MareNostrum. Va ser una gran conquesta tenir aquest equip aquí. Gràcies Mateo Valero.

Expansion ens parlava que Agbar, la UPC i el CSIC crearan un centre d’R+D+i, la Fundació privada Centre Tecnològic de l’Aigua (CETAQUA).

Ahir a Madrid, ja he dit en una notícia anterior que hi vaig ser, la ministra de l’Habitatge va presentar a les universitats el programa de l’Habitatge Universitari. El Mundo ho comenta avui. També avui La Vanguardia comenta que la UB farà uns quants a Les Corts, a la zona entre la Diagonal i el Camp de Barça. Són imprescindibles per a una Barcelona universitària.

Deaia publica una entrevista amb Joan Massagué. Cal llegir-la. El Diario Vasco també.

El Mundo parla avui de les compareixences de dilluns al Senat d’una sèrie d’especialistes de l’àmbit universitari sobre la reforma de la LOU. Tots coincideixen, segons El Mundo, en què la reforma és insuficient. Ho és, però amb aquesta lluita sanguinària entre PP i PSOE no crec que s’hagués pogut donar un pas més. Per fer els canvis necessaris, impopulars, ja en parlaré abans d’un més, cal tenir un país més tranquil i no provocar que els universitaris surtin al carrer per desestabilitzar el govern.

El Mundo avui ens parla de la ja comentada notícia de les matèries comuns del primer curs de les titulacions. Res de nou.

El Mundo fa una crítica al tema dels màsters. Aprofita per carregar contra la ministra d’Educació i Ciència. La ministra Cabrera té poca culpa. Es va trobar amb un desgavell i les culpes cal repartir-les entre 3. MEC, CCAA i universitats. I no sé qui té més culpa. Les universitats es van llençar a una carrera desenfrenada per ocupar un territori i que no els hi trepitges una altra universitat, canviant doctorats per màsters sense planificació ni recursos. La meva opinió és que la gran majoria dels màsters no són ni màsters ni són res. Val més donar un pas endarrera. La ministra en lloc de dir que són una desgràcia els ha anomenat caritativament “experiències pilot”.

El Mundo també diu que l’empresa denúncia que no se l’ha tingut en compte en el procés de reforma de Bolonya. En part tenen raó, però si s’ha consultat diferents entitats, associacions i col·legis. Jo he estat en aquestes consultes. La conclusió és que cada col·legi professional demanava més anys i més continguts. En alguns casos espectacular. Jo sense bola de cristall hagués dit el que diria cadascú. Opinió personal. Una de les pèrdues de temps més importants que he patit. Bé no vull ser injust, alguna associació, relativament jove va dir coses força interessants. I escoltar les opinions del professor  Antonio Garcia Bellido va ser un luxe. La lucidesa del vell professor davant les misèries d’algun jove investigador.

El Períodico diu que en la missió a l’Índia del govern i altres personalitats catalanes s’estan tenint alguns èxits importants. Entre ells l’aliança en l’àmbit de la biotecnologia. El País destaca que Catalunya serà la invitada a la fira de Biotecnologia 2008 d’Àsia. No sé fins a on arribarà, però sembla que aquest viatge s’ha planificat bastant bé i que acompanyant a Carod-Rovira van algunes persones de gran capacitat. Esperem resultats. A veure si això impulsa la Bioregió; crec que Manel Balcells està allà.

La Vanguardia ens parla avui del centre d’R+D de Telefonica a Catalunya. S’ha fet amb un projecte Cenit de 30 milions d’euros. Bo per Catalunya. Universitats i empreses juntes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació