La Vanguardia del dissabte publicava un article titulat “L’arbol de la ciencia empieza a brotar” en el que posa manifest com Barcelona està recollint els fruits de la inversió en ciència que es va fer fa uns anys i que avui són projectes emblemàtics. Els científics estranger s’hi interessen. Es té por de què això perdi continuïtat. Cal recordar que aquesta feina es va fer sota la direcció i implicació d’Andreu Mas-Colell, després només s’ha mantingut. Bé seria injust no dir que des del departament de Salut si s’ha seguit apostant per la recerca.

Expansión publicava dissabte que Reig Jofre i Oryzon Genomics creen una nova empresa biotecnològica, Geadic Biotech, al Parc Científic de Barcelona amb l’objectiu de crear eines per al diagnòstic precoç del càncer.

ABC publicava dissabte que el departament d’Innovació, Universitats i Empresa es proposa que algunes assignatures de Formació Professional de grau superior es puguin convalidar per crèdits de carreres universitàries. Sembla que això va ser aprovat pel Consell Interuniversitari de Catalunya.

Expansión publicava dissabte un article  titulat “Lo que sabemos de los posgrados de Bolonia”. De moment el que hi ha a l’article em sembla publicitat oficial. Les coses estan verdes tot i que si parlem dels clàssics màsters que han tingut clients tota la vida, doncs no passa res. Alguns s’adaptaran al nou model i seran oficials, si bé no crec que els amoïni gaire ja que el mercat seguirà manant. I la resta? Manca molta feina per fer. En tot cas l’article recull opinions del director general d’Universitats del MEC.

El tema de l’educació segueix calent. La Vanguardia dissabte publicava opinions dels sindicats de professorat de secundària. No estan gens contents de com estan les coses. I qui ho està? Potser només els pares dels nens d’Olot que ara podran aprendre espanyol.

La Vanguardia publicava dissabte una bona notícia per a la innovació: el Tecnocampus de Mataró avança.

El Economista publicava dissabte que manquen enginyers per desenvolupar infraestructures d’R+D. La notícia sembla que té a veure amb Tecniberia (Asociación TECNIBERIA/ASINCE, Asociación Española de Empresas de Ingeniería, Consultoría y Servicios Tecnològicos). Sembla que busquen desgravacions fiscals.

La Gaceta de los Negocios ens explicava dissabte el que ja comentava jo divendres. L’aprovació pel Consell de Ministres de les desgravacions per R+D+i. Un pas endarrera que al meu parer només beneficiarà als que no fan gaire recerca. Així és en Solbes. Si a algú l’interessa el nou decret el pot recollir aquí.

La Razón de diumenge és feliç. Més castellà i disciplina a les aules, propaganda d’en Rajoy. Maragall (l’Ernest) hi col·labora.

La Gaceta de los Negocios d’avui parla bé de la UB. La preferida en moltes coses i la primera en els rànquings (Scimago). A veure si el govern català l’ajuda una mica més. Porta massa llast. La història i algú que m’estalvio citar l’han deixat amb molts problemes. Continua La Gaceta de los Negocios mostrant quines són les universitats que més recerca fan. La UB davant i la UAB la tercera i la UPC la vuitena. No està malament.

El País, a partir d’un estudi que desenvolupa Pello Salaburu , exrector de la Universitat del País Basc, parla d’endogàmia i l’analitza, breument des de diferents aspectes. Parla de la docència de determinades matèries i dels càrrecs. Espero veure l’estudi.

L’endogàmia està de moda. Expansión li dedica un espai a partir d’un article de Pedro Crespo. Tot està molt bé però, no pensen que el tema del preu de l’habitatge impedeix la mobilitat? Estic segur que si els preus baixessin això canviaria.

El País ens descriu un cas en el que el TSJC ha anul·lat un concurs celebrat a l’UAB per parcialitat del tribunal.

2 respostes a “Notícies de la premsa del 24, 25 i 26 de febrer”

  1. a 27 febr. 2007 a les 12:00 Laia

    Cal fer un aclariment pel que fa a la notícia de l’ABC. No és cert que s’hagi aprovat en aquests moments aquesta possibilitat. S’està estudiant que els estudiants de FP superior puguin convalidar assignatures de segon cicle quan hagin aprovat el primer cicle de les llicenciatures que cursin. Aquests casos seran concrets i específics.

  2. a 27 febr. 2007 a les 1:46 enriccanela

    Moltes gràcies Laia per l’aclariment. Fràncament em semblava fora de lloc això. En casos concrets ja em semblaria raonable.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació