El Mundo es preocupa avui de la Conferència de Degans de Medicina. Els degans de Medicina, la Conferència de Degans de Medicina, estan intentant que la reforma de Bolonya es faci de manera diferent per a l’ensenyament de Medicina. La Medicina dura sis anys d’acord amb la directiva europea, mentre que a Espanya s’ha adoptat una durada de 4 per als ensenyaments sense directiva europea. Els esmentats degans diuen que en lloc del Grau que és el títol de primer nivell, com que els estudiants de Medicina en fan 6, podrien sortir amb el títol de Màster directament i així directament podrien accedir al doctorat. Sumant crèdits això seria impecable, però això no funciona d’aquesta manera. L’ensenyament de segon nivell que ha de donar accés al doctorat no és la continuïtat natural de l’ensenyament de Grau, és, amb el nom que es vulgui, màster o no, un programa de doctorat específic que ha de preparar per a la recerca. Sembla que el MEC està ja en la línia de desfer l’error que es va cometre d’equiparar màsters professionalitzadors o de continuïtat del Grau amb la preparació per al doctorat. No s’ha de fer cas d’aquesta demanda dels degans de Medicina.

El Segre es preocupa per la posició en recerca de la Universitat de Lleida. Està en el lloc 44 de le s55 universitats considerades. La UdL és petita, però si que es veritat que cal que faci una reflexió, Les altres universitats de dimensió semblant obtenen millors resultats.

La Vanguardia i l’AVUI es fan ressò de la iniciativa de l’European Research Council, que l’any 2009 dirigirà Andreu Mas-Colell, de donar beques milionàries per atreure els millors científics a Europa. La iniciativa promoguda per la cancellera alemanya pretén reduir el desavantatge europeu davant dels americans. L’ERC prestarà especial atenció als científics joves.

Ahir parlava de la mala situació de Catalunya en innovació segons les dades de l’European Innovation Scoreboard 2006. Avui Expansión i La Gaceta de los Negocios en parles. És trist veure la posició de Catalunya dins d’Europa. Més trist és veure que el govern català no fa res per la recerca. Com he dit altres vegades, només se salva Salut.

La vicerectora de la Universitat Complutense de Madrid fa a La Gaceta de los Negocios uns interessants comentaris, que comparteixo. Es queixa de la manca de carrera investigadora a Espanya. Catalunya podria haver desenvolupat la seva. He vist una espècie de llibre propagandístic editat a l’època de’n carles Solà. Podrien haver continuat la feina de l’Andreu Mas-Colell i potenciar el programa ICREA, però ni tan sols han estat capaços de resoldre el problema dels investigadors del programa Ramon y Cajal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació