Un cap de setmana i un dilluns amb pocs temes d’universitats i recerca.

Dissabte La Vanguardia publicava una carta d’una professora Titular d’Escola Universitària (TEU) queixant-se de què la LOU extingeix el cos de TEUs. És cert, però les transitòries preveuen la seva transformació i els conserva la plaça si no es reconverteixen per manca de condicions. Crec que tal com queda aquest aspecte de la LOU està prou bé.

Diumenge res a destacar.

Avui membres de CCOO publiquen a El País un article que titulen “La reforma de la LOU, otra oportunidad perdida”. Certament no m’acaba d’agradar que la LOU no sigui prou valenta per abordar els problemes de la governabilitat de la universitat. Però vull recordar, davant les queixes de CCOO, que la democràcia resideix en el poble i no en la comunitat universitària. L’autonomia real exigeix coses que l’autogestió impedeix. La universitat no pot ser mai la que decideixi com es gasten els diners públics ni som els universitaris els que hem de decidir quin servei públic prestem.

El País i La Gaceta de los Negocios (i II) dediquen un ampli espai al canvi de rector en la Universitat Carlos III. Això no seria per a mi destacable si no fos perquè el que marxa és l’històric polític del PSOE Gregorio Peces-Barca.

L’AVUI per boca de Ferran Amago, degà del col·legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya, parla de la fractura digital. Bon entrevista.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació