Aquest cap de setmana vaig tard. He estat divendres, dissabte i diumenge en un simposi i no he tingut oportunitat de seure a la xarxa. Ara intentaré resumir les coses més significatives de la premsa.

El dissabte a El Dossier Econòmic de Catalunya jo mateix vaig publicar una nota parlant del govern de les universitats. Defenso que el rector no l’ha de triar la comunitat universitària, que ha de manar i que ha de retre comptes. Tornaré a parlar d’això. No sé si rebre algun atemptat per dir aquestes coses.

Un tema (El Periódico del divendres) va ser la notícia dels crèdits universitaris per fer màsters, a retornar quan els titulats assoleixin un nivell d’ingressos suficient: a partir de 22.000 euros. Telenotícies també se’n va fer ressò. Dissabte El País El Periódico iABC amplien la notícia. Dilluns més sobre el tema, El Punt torna a parlar.

Expansión publica una bona notícia per Europa i dolenta per Espanya. Europa millora la seva posició gràcies als països nòrdics i a què els de l’Est “fan els deures”, però Espanya segueix sense aixecar el vol.

Dissabte El Punt ens parlava de la millora quant al nombre d’estudiants estrangers a Barcelona. La capital catalana arrossega, tot i que en nombre d’Erasmus Catalunya és la tercera comunitat espanyola, el català és un fre. Què hi farem, ells s’ho perden. La noticia la destaca la Generalitat en el seu Web en base a un informe de Barcelona Centre Universitari (BCU). També l’AVUI, El Periódico, El País, La Vanguardia i l’ABC ho destaquen.

La Vanguardia es beques Erasmus podran arribar als 6.000 euros i es pagaran abans d’iniciar el viatge. Això permetrà augmentar la mobilitat dels estudiants de l’Estat.

Segons El Punt, La Vanguardia i El País la UAB inicia un pla per combatre l’endogàmia. Ara no serà possible que els becaris accedeixin directament a places de professorat a la UAB. Hauran primer d’anar a fora. També intentarà captar professorat extern. El dilluns El País torna a parlar del tema.

El diumenge El Periódico explica que els estudiants universitaris catalans aproven més que els espanyols. Són dades del Consejo de Coordinación Universitària

Expansión de dilluns publica un article que destaca l’augment de la dependència tecnològica d’Espanya. En parlaré un d’aquests dies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació